19 / 04 / 2024

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını yükseltti!

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını yükseltti!

Körfez Geçiş Köprüsü, gayrimenkul fiyatlarına doping etkisi yaptı. 'Boğaz manzaralı' ilanları ile dikkat çeken evlerin fiyatlarında yüzde 150'ye varan artışlar görüldü. Bölgeye en çok Araplar ilgi gösterdi.



Kocaeli'nin 'boğaz köprüsü', arsa ve konut fiyatlarını yükseltti. İnşa çalışmaları tüm hızıyla süren İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü, görüldüğü ilçelerdeki arsa ve konutların fiyatlarını yüzde 15 ila yüzde 150 arasında artırdı. Işıklandırılmasıyla estetik bir görüntü oluşturan köprünün göründüğü Karamürsel, Dilovası, Körfez ve Gebze ilçeleri cazibe merkezi haline geldi. Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu, köprünün silüetinin oluşmasıyla yatırımcıların ilgisinin Kocaeli'ye yöneldiğini belirterek, "Bu manada ciddi bir talep artışı var, özellikle yurt dışından ciddi yatırımcılar görüyoruz" dedi. İnternette verilen ilanların bile değiştiğine dikkati çeken Hacıoğlu, "İlanlar 'köprü manzaralı kiralık ev', 'boğaz manzaralı satılık daire' diye veriliyor. Gayrimenkul fiyat ve kiraları, minimum yüzde 15 ila yüzde 25 arttı. Bu oranın da üzerinde değerlenen gayrimenkulleri görüyoruz" şeklinde konuştu. Kocaeli'nin gayrimenkule yatırım yapılabilecek bir kent haline geldiğini vurgulayan Hacıoğlu, 2017'de yol ve köprünün tamamlanmasıyla bölgenin cazibe merkezi olacağını sözlerine ekledi. 


140 BİNDEN 350 BİNE ÇIKTI 

Karamürsel ilçesinde emlakçılık yapan Ender Gökçe ise köprünün en net görülebildiği yerlerden biri olan Karamürsel'de, arsa, konut, arazi ve villalarda fiyatların arttığını anlattı. Gökçe, ilçeye Araplar'ın yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Karamürsel sahilde 150 bin lira olan evler vardı. Şimdi bu bölgede 350 bin dolara kadar evler var. Normal şartlarda 140 bin-200 bin olması gereken evler, 'köprü görüyor' diye 350 bin liradan satışa çıkıyor. Ev fiyatlarındaki artış iki katını geçti. Köprünün ayakları çıkmaya başladığı andan itibaren fiyatlar yükseldi. Hatta biz kendi aramızda konuşuyoruz, köprüye her bir parça eklendiğinde fiyatlar yüzde 20 artıyor."


5 AY SONRA AÇILACAK

Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin'in 2016 yılının Mart ayında, yaklaşık 5 ay sonra açılacağı bilgisini verdiği Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Ana taşıyıcı kablonun döşenme işleminde sona yaklaşılırken, Aralık ayı başında tabliyeler döşenmeye başlanacak. Toplam 433 kilometre uzunluğundaki projenin yüzde 50'lik kısmı tamamlandı. İstanbul-İzmir arasının 3.5 saate inmesini sağlayacak dev projeyle, yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlanması planlanıyor. Toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığı bin 500 metre olacak.


Takvim


Geri Dön