24 / 04 / 2024

İzmit Ramazan Sarıkaya Kültür Merkezi açıldı!

İzmit Ramazan Sarıkaya Kültür Merkezi açıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmit Belediyesi, Ramazan Sarıkaya Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.



 

İzmit Belediyesi tarafından yaklaşık 5 milyon lira harcanarak inşa ettirilen İzmit’in en büyük Kültür Merkezi, adına yakışır görkemli törenle hizmete açıldı. 

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, bölgede önemli bir eksikliği giderecek olan kültür merkezine Yenidoğan’da oturan 1980'de Mardin’de şehit olan piyade er ile aynı adı taşıyan 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Ramazan Sarıkaya’nın adları verildi. Merkez,  iki bodrum, zemin ve iki normal kattan meydana geliyor. İçerisinde 400 kişilik düğün salonu, kondisyon salonu, kafeterya, mescit, 3 adet oyun salonu, çok amaçlı salon, eğitmen odası ve 11 adet eğitim salonu yer alan merkezin açılışı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ev sahipliğinde yapıldı. 

En İyisi Olsun İstedik

Programın açılışında konuşan Dr. Nevzat Doğan “Serdar ve Yenidoğan’ın böyle bir sosyal projeye ihtiyacı vardı. Milletvekilliği dönemimde burayı gezerken sağlık ocağı, karakol ve birçok ihtiyacı vardı. Hemen kolları sıvadık. O dönemin belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ve büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun desteği ile sağlık ocağını açtık. Göreve geldiğimizde muhtarlık olan yeri karakol binasına çevirdik ve sizlerin hizmetine açtık. Bu kültür merkezi için çok uğraştık. Geç oldu ama en iyisi olsun istedik. Artık bir düğün salonumuz var. Gençlerimiz kadınlarımız için birçok alanları bulunuyor.

İlham Kaynağımız Cumhurbaşkanımızdır

Artık yağmurun, soğuğun altında düğün yapmak zorunda kalmayacaksınız. Hem de hiç bir ücret ödemeden yapacaksınız. Pazarımızla ilgili, büyükşehir belediye başkanımızla konuştuk. Bir yer kamulaştırılacak. Kamulaştırma bitince Yenidoğan-Serdar mahallelerimizin bir kapalı pazarı olacak. Spor kulüplerimizi hiç ortada bırakmadık. Sahamızı tesisimizi yaptık. Sizler en güzeline layıksınız. Hizmetlerin yapılması öyle kolay olmuyor. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bunların yapılmasında bizim en büyük gücümüz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizdir. Onlar bizim en büyük ilham kaynağımızdır. Sizin de her zaman desteğinizi aldık.

Bugünlere Kolay Gelmedik

Buranın bir anlamı daha var. Buranın evladı, bu mahallenin çocuğu, şehidimiz evladımız Ramazan Sarıkaya’nın ismini alması büyük anlam ifade ediyor. 15 Temmuz Şehidimiz Ramazan Sarıkaya’nın da ismini taşıyacak. Bugünlere kolay gelmedik. Bu vatan uğruna canını feda eden şehitlerimiz sayesinde geldik. Daha çok çalışacak ve birbirimize daha çok sarılacağız. Şehit Ramazan Sarıkaya Kültür Merkezimiz şehrimize hayırlı olsun” dedi.


Geri Dön