25 / 04 / 2024

İzmit'te kira fiyatları için çağrı!

İzmit'te kira fiyatları için çağrı!

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar  İzmit’teki kira fiyatlarına yönelik çağrıda bulundu. 



CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla İzmit’te aşırı derecede artan kira fiyatlarına vurgu yaptı. Enkocaeli'de yer alan habere göre; Başkan Hakan Çakar, muhakkak üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini de ifade ederek KYK’ya çağrı yaptı. 

Hakan Çakar açıklamasında şunları söyledi:

“İzmit’de pandemiden önce 600-800 TL arasında olan 1+1 dairelerin aylık kiraları, iki kat artarak 1.200 TL'ile 1500TL ye dayandı. Yahya Kaptan bölgesin de 2.000tl den aşağıya kiralık ev bulunmamakta."

İzmit te kira fiyatları için çağrı!

Özellikle, Kocaeli Üniversitesi civarı, Malta ve Ayazma mahallelerinde bütçelerine uygun ev ve yurt bulamayan öğrenciler ve aileler için konuşan Çakar,  "En sonunda kampüse çadır kuracaklar. 30 yıldır bu işi yapıyorum, böyle bir şey yaşamadım. Bu sene bu kriz zor aşılır. Yurt dışındaki gibi ailelerin yanlarına öğrenci alması uygulaması olabilir." dedi. 

Sorun çözümü için çağrı 

"Okulları açmak güzel fakat kiralık ev sorunun çözülmesi gerekiyor. Bugün dairelerin ve yurtlarda ki fiyat yükselişinden dolayı, işyerlerinde kirada olan esnafımızda mülk sahipleri tarafında ciddi oranda zam yapılmasın dolayı endişeliler."

Sosyal konut

"Bugün İzmit merkezinde Cedit mahallesinde ki vatandaşlarımız Kentsel dönüşümden dolayı evlerini boşaltmak zorundalar,fakat kiralık ev bulamayıp sanki savaştan çıkmış ortamlarda yaşamaya çalışıyorlar. KYK’nın mutlaka Üniversiteye yakın bölgede yurt ,TOKİ’nin de mutlaka sosyal konut yapması gerekiyor.”
 

TOKİ İzmit Cedit projesinin ihalesi yapıldı!


Geri Dön