19 / 04 / 2024

İZSU'dan 9 ilçeye yatırım!

İZSU'dan 9 ilçeye yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile sınırlarına bağlanan Bergama, Dikili, Kınık, Tire, Ödemiş, Beydağ, Kiraz, Çeşme ve Karaburun’da alt yapı seferberliğine girişti. İZSU 158 kilometre uzunluğundaki su ve kanal şebekesini yenileyecek




Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten  İzmir  Büyükşehir Belediyesi; bu ilçelerin en büyük problemlerinden biri olan eski içme ve kanal alt yapısı sorununa el attı. Bergama, Dikili, Kınık, Tire, Ödemiş, Beydağ, Kiraz, Çeşme ve Karaburun’da büyük çaplı içme suyu, yağmur suyu ve kanal alt yapısı oluşturmak için proje çalışmalarını sürdüren İZSU; kısa vadede acil müdahale edilmesi gereken yerler için de imalat çalışmalarına başlıyor. 


Dikili’ye 45 kilometrelik alt yapı

Çalışmalar kapsamında İZSU, Bergama ve Kınık ilçe merkezleri ile Dikili’nin Bademli ve Deliktaş Mahallesi’nde eskiyen ve kaçaklara neden olan çoğunluğu asbest ve pvc borular yenilenecek. Eylül ayında başlayan çalışmalar 3.5 milyon liralık yatırımla bir yıl içinde tamamlanacak. Bu imalatlar kapsamında toplam 45 kilometrelik içme suyu şebekesi yenilenmiş olacak. 


Ödemiş, Kiraz, Beydağ’da yoğun tempo

Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçe merkezleri ve mahalleye dönüşen köylerde acil yenilenmesi gereken içme suyu şebekesi için geçen ay sonunda ihaleye çıkıldı. 20 kilometresi Ödemiş’te olmak üzere toplam 45 kilometrelik yaklaşık 30 – 40 yıllık eski şebekeler yenilenecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak çalışmalar bir yıl sürecek. İçme suyunun yanı sıra bu üç ilçede İZSU, işlevini yitiren kanal şebekelerini de yenileyecek. Toplam 20 kilometrelik kanal şebekesi yenileme işi için İZSU ihale hazırlıklarına başladı. Ayrıca bu bölgedeki içme suyu depolarının yenilenmesi için de yıl sonunda ihaleye çıkılacak. 


Çeşme’ye ilave su

Çeşme ve Karaburun’da 10 kilometrelik kanal ve içme suyu şebekesi yenileyen İZSU ekipleri, Çeşme Marina’nın olduğu bölgedeki atık su terfi hattının yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Çeşme’ye ilave su sağlamak için Ildırı mevkiindeki kaynak sularını pompa istasyonuna aktaracak isale hattı yapılacak. Ildırı’daki kuyuların suyunu Çeşme’deki depoya taşıyan ve eskiyen 15 kilometrelik iletim hattı yenilenecek. Çalışmalar önümüzdeki aylarda başlayacak. Ildırı Mahallesi Çayağzı mevkiinde bulunan kaynak sularının Çeşme ilçesine aktarılmasını sağlamak için de iletim hattı yapılacak. Ildırı Pompa İstasyonu’na aktarılmasını sağlayacak. Çeşme merkezde 5 kilometrelik su ve kanalizasyon hattının yenileme çalışmaları ise Ekim ayında başlayacak. 

Karaburun’da da sezon sonunda mahallelerdeki acil yenilenmesi gereken içme suyu şebekeleri yenilenecek.


Tire’de de su ve kanal hatları yenileniyor

İZSU, Tire ilçe merkezi ve köylerinde acil olarak yenilenmesi gereken içme suyu ve kanal şebekeleri için Eylül ayında ihaleye çıkacak. 16 kilometresi içme suyu, 12 kilometresi kanal olmak üzere ihale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak çalışmalar 9 ayda tamamlanacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön