26 / 04 / 2024

Jet Fadıl'a şok: Şikayetçi oldu, 'çok kırgınım' dedi!

Jet Fadıl'a şok: Şikayetçi oldu, 'çok kırgınım' dedi!

Caprice Gold ve Caprice Maldivler projelerinde dolandırıcılık yaptığı suçuyla yargılanan Fadıl Akgündüz’ün 14’üncü davası gerçekleşti. Duruşmada Fadıl Akgündüz’ün dayısı Sait Obut da şikayetçi sıfatıyla ifade verdi.



Bayrampaşa’da Caprice Gold ile Malpler’deki Caprice Malpler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve 6 sanığın yargılnamasına devam edildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 14’üncü celsesi görülen davaya çok sayıda mağdur ve avukatları katıldı. Sanık Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut davaya gelirken, diğer sanıklar duruşmaya katılmadı.

 

Jet Fadıl a şok: Şikayetçi oldu, çok kırgınım dedi!

 

Dayısı da şikyetçi

Şikayetçilerin dinlendiği davada, Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut’un kendisinin yeğeni olduğunu söyleyen 73 yaşındaki Sait Obut da dinlendi. Obut, "Bayrampaşa Caprice Gold projesindenyaklaşık 5 yıl kadar önce devremülk sözleşmesi yaptık. Bir dairemi 120 milyar karşılığında vererek ödeme yapmış oldum. Bana 7 aylık bin lira civarında kira bedeli ödendi. Bunun dışında herhangi bir ödeme yapılmadı. Tapularımı aldım. Şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum" açıklamasında bulundu.

Mağdurlara ödeme yapılmadı

Bayrampaşa Caprice Gold Projesi’nden 2011'de devre mülk sözleşmesi yaptığını söyleyen Şikayetçi Yahya Kaan da, "Kaanlar firması olarak 11 adet daire ve bir adet fabrikamıza bedeli karşılığında 23 milyon lira değer biçilmişti. Sonrasında ben ortaklıktan ayrılınca 600 bin lira karşılığı 6 adet 15 günlük devremülk hisseme düştü. Bunun tapusunu aldım. Ancak bana herhangi bir ödeme yapılmadı. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı. 

Tutuklama talebi

Diğer mağdurlarda, sanığın cezalandırılmasını talep ederken, şikayetçi avukatları 1,5 yıldır bilirkişi raporunun alınamadığını belirterek sanıkların tutuklanmasını istedi.

Akgündüz: ''Diyeceğim bir şey yok''

Davada konuşan Fadıl Akgündüz'de "Bu aşamada diyeceğim bir şey yok" dedi. Mahkeme Başkanı da, rapor için dosyanın bilirkişiye tevdii edildiğini ve bilirkişi heyetinin belirlenememesi nedeniyle dosyanın heyete teslim edilemediğini anlaşıldığını tutanağa geçirdi. 

Duruşma 14 Şubat'a ertelendi

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanması talebini dosyada her hangi bir gelişme yaşanmadığı gerekçesiyle talebi reddetti. Bilirkişi heyetinin hazırlanmasına karar veren mahkeme, duruşmayı 14 Şubat'a erteledi.

Dayısı Obut soruları yanıtladı

Jet Fadıl'ın dayısı Sait Obut, duruşma sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Obut, "180 metrekare dairem vardı Fatih’te. Ona güvendik benim yeğenimdir diye, biraz sıkışmıştı. Dedim al, verdim ona. Notere gittik, güya bana her ay para yollayacaktı. Ondan sonra ne para, ne selam, ne kelam. Telefonu bile açmıyor. Ben hakiki dayısıyım yani. Ablamın çocuğudur. Çok kırgınım" dedi.

"Hiç görüştünüz mü?" sorusu üzerine Obut, "Bir sefer görüştüm. Benim de borcum var diyor hükümete. Ben senin dayınım, böyle yapılır mı, benim gelirimi aldın elinden dedim. Kiraya verip geçiniyordum dedim. Şikayetçi olduğumu söyledim, mahkemede yüzüme bakmadı, Kabahatini biliyor. 120 milyar lira daireydi. Ailesi annesi ondan beter. Ondan sonra ne para, ne maaş, ne bir şey. Bizi böyle perişan etti, bak buralara kadar getirdi" yanıtını verdi. 


Geri Dön