28 / 03 / 2024

Kadıköy-Kartal Metrosu hızlandı!

Kadıköy-Kartal Metrosu hızlandı!

16 istasyondan oluşan Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın kazı çalışmaları tamamlanmak üzere



İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, 2011 'de hizmete girecek Kadıköy-Kartal Metrosu için 120 tane metro vagonu alıyor, İBB Meclisi, Kadıköy-Kartal Metrosu'na 120 adet metro vagonu alınması için 139 milyon Euro dış kredi kullanılmasına onay verdi.

16 istasyondan oluşan Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın kazı çalışmaları tamamlanmak üzere. Hatta her gün 150 metreye varan kazı çalışması yapılıyor. Kadıköy-Kartal arasında başlatılan metro, Başkan Topbaş'ın talimatıyla Kaynarca'ya kadar 4.5 kilometre daha uzatıldı. 3 istasyon daha eklenen projede Kadıköy-Kaynarca arası 26.5 kilometre oldu. Metronun Sabiha Gökçen Havaalanına uzatılması için proje çalışmaları da devam ediyor.

GÜNDE 1 MİLYON YOLCU
Hat tamamlandığında Kartal'dan binecek yolcular Pendik Kaynarca'dan Kadıköy'e 35 dakikada gidebilecek.  Marmaray  hizmete girdiğinde ise, Kaynarca'dan metroyla yola çıkan bir yolcu Ayrılıkçeşmesi'nde Marmaray'a geçerek Halkalı'ya kadar gidebilecek. İsterse Yenikapı'da inip metro ile

Sarıyer Hacıosman'a veya havalimanına gidebilecek. Metro hattı Ayrılıkçeşmesi İstasyonu'nda Marmaray ve Banliyö Hattı ile Kozyatağı İstasyonu'nda Dudullu-Bostancı Metro Hattı ile Kaynarca İstasyonu'nda Pendik-Sabiha Gökçen-Sultanbeyli Metro Hattı ile birleşecek. Marmaray da devreye girince Kartal'dan Sarıyer'e ve Atatürk Havalimanına 79, Taksim'e 57, Yenikapı'ya 49 , Otogar'a ise 60 dakikada gidilebilecek. Kadıköy-Kartal Metrosu'nda saatte tek yönde 70 bin, günde ise 1 milyon yolcu taşınacak.
Gazete Habertürk


Geri Dön