19 / 04 / 2024

Kadıköy-Kartal metrosu yarın açılacak!Hangi semtler değerleniyor?

Kadıköy-Kartal metrosu yarın açılacak!Hangi semtler değerleniyor?

Yarın açılacak olan Kadıköy-Kartal metrosu,16 semte değer katacak. Emlakçılar yapımına 2008'de başlanan çalışmaların ardından gayrimenkul yatırımlarını tetikleyen metronun daha açılmadan konut projelerine yüzde 30 değer kattığını söylüyor




Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosu yarın açılıyor. Kadıköy ile Kartal arasındaki mesafeyi 29 dakikaya düşürecek yeni metro hattı sayesinde sadece trafik rahatlamayacak aynı zamanda hat üzerinde yer alan konutları da değerlenecek. Emlakçılar bölgede yapılan metro çalışmalarının ve hazırlıkları tamamlanan metro çıkışlarının bile son bir yıl içinde fiyatları yüzde 30 oranında artırdığı konusunda hemfikir. Toplam 16 istasyondan oluşan metro geçtiği her semte de bir değer katarak ilerleyecek. Satışı devam eden ve yeni lansmanı yapılacak projelerde metro yakınlığı şimdiden önemli bir pazarlama unsuru haline geldi. Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen 22 kilometre uzunluğundaki metro Kadıköy meydanından başlayarak, İbrahimağa, Acıbadem istasyonlarıyla E-5 üzerinden devam ediyor. Söğütlüçeşme transfer merkezinde,  Marmaray  ve metorbüs hattıyla entegre olacak. İlk etapta Kadıköy'den Kartal'a kadar olması düşünülen proje, talep ve beklentiler nedeniyle Kaynarca'ya kadar uzatıldı. Kadıköy-Kartal arasındaki ulaşım mesafesini 29 dakikaya indirecek olan metro sisteminin metrobüs, Marmaray ve deniz ulaşımıyla direkt bağlantılı olması dolayısıyla önemli bir rahatlama sağlaması öngörülüyor. 4 milyon kişinin yaşadığı güzergâhın ulaşımını etkileyecek olan projenin hizmete girmeden satışlarına başlanan ve inşaatı tamamlanan projeler değerlendi. Şimdi ise metronun açılması yeni konut ve işyeri projelerine hız verecek. 


TOPLAM 26.5 KİLOMETRE 

Metro sadece Kadıköy-Kartal arasndaki semtleri değerlendirmekle de kıalmayacak. Metronun ikinci etap çalışması tamamlandığında İstanbul'un merkezi noktalarıyla Sabiha Gökçen Havalimanı arasında direkt bağlantı kurulacak. Bu hattın daha da uzaması ve diğer bölgelerin de değerlenmesi anlamına geliyor. 2013 sonunda hizmete girmesi beklenen Marmaray'la birlikte ise Kartal'dan gelen yolcu, Yenikapı'ya, oradan Taksim'e, oradan da havaalanına direk ulaşabilecek. Metro hattı, Marmaray, Yenikapı-Hacıosman, Otogar-Bağcılar-İkitelli hatları gibi yapımı devam eden diğer hatlar tamamlandığında yolculuk süresini önemli oranda kısaltacak. Kartal'dan metroya binen bir yolcu için yolculuk süreleri; Kadıköy 29 dakika, Üsküdar 35 dakika, Yenikapı 47 dakika, Taksim 55 dakika, Otogar 66 dakika, Hacıosman 79 dakika, havalimanı 79 dakika, Olimpiyat Stadı 89 dakika olacak. 2013 yıl sonundan itibaren Kartal'dan Ayrılıkçeşme İstasyonu'na gelen bir vatandaş, Marmaray ile Avrupa yakasındaki diğer istasyonlara da geçebilecek. Kadıköy'den deniz ulaşımıyla da İstanbul'un istenilen noktasına geçebilecek. Maliyeti 1.6 milyar dolar olan Kartal metrosu, 4.5 kilometre daha uzatılarak Pendik-Kaynarca'ya kadar ulaştırılacak. Bu hattın da devreye girmesiyle toplam harcama 3 milyar 225 milyon lirayı bulacak. 


YENİ PROJELER GELİYOR 

2008'de temeli atılan metro yatırımı bu tarihten itibaren bölgedeki markalı konut projelerine değer kattı. Bugüne kadar Teknik Yapı, Dumankaya, DAP Yapı, Ege Yapı Group, SAF GYO gibi birçok gayrimenkul geliştirme şirketi bu hattı düşünerek yatırımlarına yön verdi. Yarın kesilecek kurdeleyle birlikte ise bu çalışmaların karşılığı alınacak. Öyle ki bazı inşaat şirketleri metro bağlantısını proje içine kadar uzattı. Bazıları ise direk metro hattı üzerinde olmasa da metroya yakın Fikirtepe gibi yerlerde yatırım için çalışmalara başladı. Kartal-Maltepe bölgesi ise bu hat üzerinde markalı projelerin en fazla yoğunlaştığu bvölge olarak dikkat çekerken aralarında 4-5 proje yapan inşaat şirketleri bölgenin geleceğine inandığını ifade ederek yeni projelere start vermeye hazırlanıyor.


METRO DURAKLARI

Kadıköy - Ayrılıkçeşme - Acıbadem - Ünalan - Göztepe - Yenisahra - Kozyatağı - Bostancı - Küçükyalı - Maltepe - Huzurevi - Gülsuyu - Esenkent - Hastane - Adliye - Soğanlık - Kartal


DAP


Dört proje tamam beşincisi geliyor

Kartal - Maltepe hattının Anadolu Yakası'nın Büyükdere Caddesi ve Levent'i olarak konumlanacağına inanan DAP Yapı bu aks üzerinde çok sayıda proje geliştirdi. Metronun da Kartal'a ulaşmasıyla birlikte bölgedeki projelerin daha da değerleneceğini söyleyen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, metro hattı üzerinde dört projenin satışlarına devam ettiklerini kaydetti. Yılmaz, "Kadıköy-Kartal metro hattının hayata geçmesiyle Kartal- Maltepe'nin cazibesi artacak. Biz de bu bölgede inşaat yatırımına devam edeceğiz" dedi. Yılın son çeyreğinde ise Kartal- Maltepe'de yeni bir projenin lansmanına hazırlanıyor. Yılmaz, "Önümüzdeki süreçte hayata geçireceğimiz projeler tamamlandığında 4 bin ünite civarında üretim gerçekleştirmiş ve Kartal Maltepe bölgesine toplam 15 kule kazandırmış olacağız" diye konuştu. ? Kartal'daki iki blokta 210 rezidanstan oluşan DAP Royal Center'da projenin yüzde 80'i satıldı. Proje 4 bin metrekarelik dev bir göletin içinde yükseliyor. ? Adalar manzarasına sahip olan Maltepe'de yükselen DAP Burgu projesi ise iki blokta 246 adet rezidanstan oluşuyor. Bu projenin ise yüzde 95'inde satışlar tamamlandı. Simetrik iki kule olarak tasarlanan proje, her katta birbirine ters yönde dönerek toplamda 108 derece eğim yapıyor. ? 369 üniteden oluşan Dalga Kule "Oturmadığın dönemde kirala" modeliyle alternatif kazanç imkanı sağlanıyor. Profesyonel bir yönetim sistemiyle işletilecek projenin yüzde 65'i satıldı. ? Sahile 1 km, Marmaray metro istasyonuna 50 m, deniz otobüsüne ve Adalet Sarayı'na 5 dakika, Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı'na 15 dakika mesafede yer alan Tango Kule ise Maltepe, Yeditepe, Okan ve Sabancı Üniversiteleri, Marmara Eğitim Köyü, Kartal Eğitim & Araştırma Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sema Hastanesi, Medicalpark, Maltepe CarrefourSA ve Kozyatağı CarrefourSA ile çevreleniyor.


DUMANKAYA


Metro'da Ritim tutturacak

Dumankaya İnşaat'ın metro hattı üzerindeki tek projesi olan Maltepe'deki Dumankaya Ritim projesi bin 373 üniteden oluşuyor. Projede daire fiyatları 169 bin liradan başlayarak 736 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bin 113 konut, 114 ofis ve 146 işyerinden meydana gelecek projede ilk etap Mayıs 2014'te, ikinci etap Ekim 2014 teslim edilecek. Projede 37 metrekarelik stüdyo daireler 169 bin ile 326 bin, 1+1 daireler 242 bin ile 540 bin, 1.5+1 daireler 316 bin ile 344 bin, 2+1 daireler 364 bin ile 515 bin, 3+1 daireler ise 639 bin lira. Projenin yatırım maliyeti ise 650 milyon TL olarak açıklandı.


EGEYAPI GROUP


262 bin TL'den başlıyor

Ege Yapı Group'un Kartal'daki İz Tower ve İz Park projeleri, ulaşımda sunduğu kolaylıkla dikkat çekiyor. Yeni inşa edilen Kartal-Kadıköy Metro Hattı ile Anadolu Adliye Sarayı'na yakın bir mesafede bulunan İz Tower projesi 21 kat, 163 daire ve 8 ticari üniteden oluşuyor. 60 ve 65 metrekare olmak üzere iki tip 1+1'in yanı sıra 96-98 metrekareden oluşan iki tip 2+1 ve 108 metrekarelik dubleks loft alternatifi sunuluyor. Projede yüzde 1 ön ödeme yaparak yüzde 34'lük peşinatı faizsiz teslim tarihine öteleniyor. Geriye kalan yüzde 64'lük kısım için ise aylık bin 250 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor. Kartal'da 15 katlı iki ofis kulesinden oluşan İz Park'ta ise yatırımcılar için 44 metrekareden 640 metrekareye kadar ofisler, 262 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.


SAF GYO


Metro hattına direk bağlantısı var

Akasya Acıbadem projesi Kadıköy-Kartal metro hattı üzerinde yer alan ve metroya direk bağlantısı olan nadir projelerden biri. Akasya Acıbadem içerisinde yer alacak ve Mart 2013'de açılması planlanan AVM, şu an aktif olarak kullanılabilen 300 metrelik tünel ile metro hattına direk bağlanacak. Akasya Acıbadem'in Göl, Koru ve Kent etaplarından da metro bağlantısı bulunuyor. Akasya Acıbadem için özel olarak inşa edilen bu tünel ile aynı zamanda metrobüs hattına da ulaşılabiliyor. Akasya Acıbadem projesinde şu an Kent etabının satışı devam ediyor. Sınırlı sayıdaki Kent etabı Limited Edition konutların fiyat aralığı ise 914 bin TL ile 3 milyon 460 bin TL arasında değişiyor.


TAHİNCİOĞLU


Yatırımcılara Göztepe'de ofis

Metro hattı üzerindeki Göztepe'de satışları devam eden Nidakule projesinde ofislerin metrekare kira fiyatları 25 - 30 dolar arasında değişiyor. Her katta 450 metrekare ve 900 metrekare kiralık alan alternatifleri olan projenin yaklaşık yüzde 90'lık bölümünün yabancı yatırımcılar tarafından kiralanması için görüşmeler devam ediyor. 35 kattan oluşan Nidakule Göztepe'de kafe, restoran, kafeterya, kuaför, lostra salonu, spor salonu, toplantı odaları, fuaye alanı, bisiklet parkı gibi çeşitli sosyal kullanım alanları da yer alıyor. Proje, 30 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip.

Sabah Emlak/Zeynel Yaman - Dilek Taş


Geri Dön