19 / 04 / 2024

Kadıköy Rıhtımı çöküyor mu?

Kadıköy Rıhtımı çöküyor mu?

Kadıköy sahillerinin bakımsızlığı ve içler acısı hali kamuoyunun gündemine oturmaya başladı. Kadıköy Life'ın "Rıhtım 1,5 yıldır çöküyor, sahillerimizin tamamı ise Kadıköy'ü temsil etmiyor" haberlerinin ardından harekete geçildi.



Sivil toplum örgütleri de soruna dikkat çekmek için harekete geçti. Geçen haftaki lodos fırtınasının ardından Moda'dan Fenerbahçe'ye kadar sahil kesiminde çökmenin başladığını açıklayan Kadıköy Kent Dayanışması; "İBB'yi uyarıyoruz, denize doğru yavaş yavaş kayma gözlemleniyor" mesajı verdi. Anadolu Yakası'nın incisi Kadıköy'de sahillerin bakımsızlığı ve atıl görünümü, kamuoyunu rahatsız etmeye başladı. Özellikle son lodos fırtınasının ardından ciddi hasar görülen bazı kesimlerde yenileme çalışmaları kaçınılmaz hal aldı. 



KADIKÖY KENT DAYANIŞMASI ACİL ÇAĞRI YAPTI 


Kadıköy Life'ın ilçe genelinde sahil düzenlemelerine dikkat çektiği son 1,5 yıl içerisinde hiçbir adım atılmadı. Milyonlarca yolcunun Kadıköy'e yönelik ilk algıyı oluşturan Rıhtım'ın içler acısı haliyle karşı karşıya kalması, Moda'da İSKİ Ön Arıtma Tesisleri'nden Fenerbahçe'ye kadar olan kıyı kesiminde dolgu alanlarının kaymaya başlaması, Kadıköy Kent Dayanışması'nın "acil çağrısını" beraberinde getirdi. Kadıköy genelinde sahillerin modernize edilmesinin gereği, son lodos fırtınasının ardından iyice hissedilmeye başladı. 



Kadıköy Kent Dayanışması'nın sosyal medya üzerinden de duyurduğu açıklamanın bir kısmında şu ifadeler yer alıyor; İBB'nin hazırladığı Kadıköy Meydan Projesi kapsamında,3.Etap olarak eklenen Moda Sahilinde yıllar önce yapılan dolgu alanları geçen hafta yaşanan şiddetli olmayan lodosta çökmeye başladı. İSKİ ön arıtma tesislerinin önünden başlayarak Yoğurtçu Parkı'na kadar uzanan sahil de dolgu alanları çöküyor. Üzerinde fazla yük olmamasına rağmen çökme olan bölgelerde denize doğru yavaş yavaş kayma gözlemlenmekte. Hepimizin bildiği gibi doğadan çalınanları doğa zamanla geri alıyor. Bu gerçeklere rağmen İBB, Moda sahilinde yeni dolgu alanları yaratarak halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. 


Tünaydın


Geri Dön