28 / 03 / 2024

Kadıköy'de icradan 4.3 milyon TL'ye satılık bina!

Kadıköy'de icradan 4.3 milyon TL'ye satılık bina!

Anadolu 10.İcra Dairesi, İstanbul Kadıköy'de yer alan binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 4 milyon 300 bin TL olarak belirlendi.



İSTANBUL ANADOLU 10. İCRA DAIRESI MÜDÜRLÜĞÜ


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : İstanbul İli, Kadıköy İlçe, Suadiye Mahalle/Mevkii, 1085 Ada No, 78 Parsel No, 30/212 arsa paylı, 1 nolu dubleks mesken nitelikli Bağımsız Bölümün tamamı. Bina asansörlü ve kaloriferlidir. Taşınmazda peyzajlı bahçe ve kapalı otopark bulunmaktadır. 1 nolu mesken; dairenin giriş katında giriş holü, balkonu kapatılmış salon, 3 oda, 2 banyo bulunmakta olup ahşap merpenle alt kata inilmektedir. Bodrum katta bahçeye bakan salon, teras, mutfak, 2 oda ve banyo bulunmaktadır. Görevli için ayrılmış banyo ve oda vardır. Dubleks meskenin alanı yaklaşık 300 m2'dir. Pencere doğramalı özel ısıcamlı pvc, ıslak zeminler seramik, odalar lamine parke kaplıdır. Duvarlar kağıt kaplamadır. Tavanlar asma tavan olarak yapılmıştır. Mutfakta miele marka ankastre malzemeler vardır. Tuvalet ve banyo zemini ve duvarları seramik kaplıdır.banyoda banyo dolabı, jakuzi, duşakabin, klozet lavabo takım vardır. Daire giriş kapısı çelik kapı, iç kapılar mobilya kapıdır. Daire iç donanımı çok lüks olarak yapılmıştır.


Adresi: İstanbul İli, Kadıköy ilçe, Suadiye Mahalle, Sunuhi Arslan Çıkmazı Sok., No:5,D:1 

Yüzölçümü: 300 m2

Arsa Payı: 30/212

İmar Durumu: 78 parsel sayılı yer 11/05/2006 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ve plan notu tadilatlarına göre max H: 14,50 (4 kat), maxTAKS : 0,25 ayrık nizam yapılanma koşullarında konut alanında kalmaktadır. 


Kıymeti : 4.300.000,00 TL

KDV Oranı :%18

Kaydındaki Şerhler : Kesinleşmemiş Mahkeme Kararı vardır (İst. An. 17 Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 12/12/2014 tarih 2013/139 sayılı mahkeme kararı)

1. Satış Günü: 26/04/2016 günü 10:00 - 10:10 arası 

2. Satış Günü: 23/05/2016 günü 10:00 - 10:10 arası 

Satış Yeri: ANADOLU ADALET SARAYI MEZAT SALONU




Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- İİK 127 Md. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞİ:Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/219 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.25/01/2016


Geri Dön