26 / 04 / 2024

Kadir Topbaş'tan İstiklal Caddesi açıklaması!

Kadir Topbaş'tan İstiklal Caddesi açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar da düzenlenen kentsel dönüşüm töreninde konuştu. Topbaş, "Bir yağışla 15 dakikada 25 litre, yani kovaları boşaltıyorsunuz gibi bir yağış var" dedi.




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar da düzenlenen kentsel dönüşüm töreninde konuştu. 

Yoğun yağışların ardından İstiklal Caddesi'nde yaşanan su baskınlarına değinen Topbaş, "Bir yağışla 15 dakikada 25 litre, yani kovaları boşaltıyorsunuz gibi bir yağış var" dedi. 


'CADDENİN ALTINDA 100 YIL ÖNCE YAPILAN KANAL VAR' İstiklal Caddesi'nin altında yüz yıl önce yapılan bir kanal olduğunu söyleyen Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Mazgallara, su kanallarına hiç dokunmamamıza rağmen yıllardan beri, çocukluğu Beyoğlu'nda geçmiş biri olarak böyle bir olayı görmediğimiz bir yerde, fiziksel hiçbir müdahale etmediğimiz yerde, bu su birikintisini nasıl görüyoruz? 


'DÜNYA BİR TAKIM SİNYALLER VERİYOR' 

Alttaki kanalı rehabilite etmemize rağmen bunu görüyorsak, Londra'da metroyu su basıyorsa ve dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak, dünya bir takım sinyaller veriyor demektir!' 


'TOPLU TAŞIMADA REHABİLİTE GEREKİYOR' 

Son dönemde yaşanan özel halk otobüsleri kazalarına da değinen Topbaş, "Geçenlerde halk otobüslerinde çeşitli problemler yaşadık. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Toplu taşıma araçları başta olmak üzere, her alanda bir rehabilite gerekiyor. Yeniden gözden geçirmek, masaya yatırmak, her alanda eksikleri gidermek gerekiyor" diye konuştu. 


İstanbul İstiklal Gazetesi 



Geri Dön