27 / 04 / 2024

Kağıthane'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Kağıthane'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, çalışmalarda verimliliği arttırmak için belediyede görevli personel ve idari amirlerle geniş kapsamlı bir toplantı yaptı.



31 Mart Yerel Seçimi’nin üzerinden toplam 8 ay geçti. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, seçimlerin üzerinden geçen bu  8 aylık sürede yapılan çalışmaları ve ileri dönem projelerini masaya yatırdığı toplantıda belediyede görevli personel ve amirlerle çalışmaları masaya yatırdı. Kağıthane Belediyesi'nde yer alan habere göre, Sadabad Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda ayrıca Eğitimci Yazar İdris Hızır tarafından ‘Kurum Kültürü’ konulu bir eğitim semineri de gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthanelilerin sevgisi ve desteğiyle göreve gelişinin sekizinci ayında şehre birçok hizmet kazandırdıklarını dile getirererek, çalışmalarda emeği olan tüm personele teşekkürlerini sundu. Başkan Öztekin'in konuşmasında şu cümleler yer aldı: ‘’ Her yaştan ve her kesimden vatandaşımıza eşit hizmet götürme sözüyle ilçemizde gönül belediyeciliğini tesis ediyoruz. Sadece insana özgü değil, sokak hayvanları ve çevre için de birbirinden kıymetli işleri hep birlikte başardık. İlk olarak vatandaşlarımızla buluştuk. Esnaf ve komşularımızı ev ve iş yerlerinde ziyaret ederek talep ve önerilerini değerlendirdik. Çarşamba Buluşmaları adı altında her hafta düzenli olarak vatandaşlarımızla randevusuz şekilde birebir görüştüğümüz toplantılara başladık ve devam ediyoruz. Mahallelerimize ne hizmet yapacaksak, bunun kararını o mahallenin sakini vatandaşlarımızla birlikte veriyoruz. Söz verdiğimiz gibi Kağıthane’yi Kağıthanelilerle birlikte yönetiyoruz.’’ 

Sosyal ve Kültürel Alanlar Artıyor

31 Mart Seçimi’nden sonra da yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kağıthane Belediyesi, Kağıthane’ye yeni sosyal ve kültürel birçok alan inşa etti. Yakın zamanda Kağıthanelilerin hizmetinde olacak Maharetli Eller Çarşısı, Millet Kıraathanesi, Tarihi Saray Çamaşırhanesi Restorasyonu (Etkinlik mekanı olarak kullanılacak), Engelliler Gündüz Bakım Hizmet Merkezi ve Çocuk Kütüphanesi ilçe sakinlerinin hayatlarına sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkı verecek. Projelerin inşaatlarında son aşamaya gelindi.

Kentsel Dönüşüm Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kağıthane’de riskli görülen binaların denetimleri de devam ediyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  TOKİ  işbirliği ile Yahya Kemal’de 34 bin metrekare alanda dönüşüm çalışmaları başladı. Ayrıca ilçenin farklı noktalarında vatandaşları mağdur etmeyecek biçimde riskli binalar yıkılarak deprem tedbirleri de arttırılmaya devam ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının daha nitelikli devam etmesi için belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü hizmete açıldı. Müdürlük çatısı altında ayrıca alanında uzman mühendislerden meydana gelen Kent Estetiği Oluşturma Birimi çalışmalarına başladı. İlçede altyapı çalışmaları da yoğun olarak sürüyor.

Yaklaşık 2 saat devam eden değerlendirme toplantısında personelin de fikirleri alındı. Başkan Öztekin bu tarzda benzer toplantıları devamlı hale getireceklerini dile getirerek ‘’ Kağıthane Belediyesi olarak 1819 kişiden oluşan çalışma arkadaşımızla 500 bin kişilik Kağıthane’ye hizmet ediyoruz. Arkadaşlarımızın kurumunu daha yakından tanıması ve motivasyonlarını arttırmak adına böylesi bir toplantıyı belediye bünyesinde ilk kez gerçekleştirdik. Çalışma arkadaşlarımızla bir aile huzuru ortamında hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Kağıthane ve Kağıthaneliye yakışan hizmeti en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Önümüzdeki 4 yıllık süreçte inşallah sözünü verdiğimiz 53 projenin tamamını hayata geçirmiş olacağız.’’ şeklinde konuştu.


Geri Dön