26 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Başkonuş Yaylası’ndaki beton inşaat tepki çekiyor!

Kahramanmaraş Başkonuş Yaylası’ndaki beton inşaat tepki çekiyor!

Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesi sınırları içerisinde bulunan Başkonuş Yaylası’na beton bina inşa ediliyor. İnşaata CHP İlçe Başkanı Ünal Ateş'ten tepki geldi. 



Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesi sınırları içerisinde bulunan Başkonuş Yaylası’na beton bina yapılıyor.

Cumhuriyet'ten Mehmet Menekşe'nin haberine göre; Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumlu olduğu bölgenin sit alanı olduğu ifade edildi ve nesli tükenen geyiklerin yaşam alanı olduğunu da belirtildi. 

“Burası bir yandaşa verilmiş, adeta göz yumuluyor” diyen 12 Şubat CHP İlçe Başkanı Ünal Ateş, Kahramanmaraş Valiliği’ne çağrıda bulundu. 

Kahramanmaraş Başkonuş Yaylası’ndaki beton inşaat tepki çekiyor!

Ateş, “Kahramanmaraş’ta doğayı tahrip eden ağaçları kesen; havayı, suyu, toprağı kirleten ve bunu tamamen rant için yapan bir yapının oluştuğunu görüyoruz. Kahramanmaraş’ın ilçeleri ve çevre illerden birçok insanın gelip hayran olduğu Başkonuş Yaylası’nın tam ortasına böyle bir beton bina yapma iznini kim vermiş? Doğaya, koruma altındaki canlıların yaşam alanına böyle bir ihanet olabilir mi? O ağaçların arasına yapılan bu beton yığını gelecekte o bölgenin talan edilmesi için bir adım olacak. Bu inşaat acilen durdurulmalı. Buradan Kahramanmaraş Valisi’ne çağrıda bulunuyorum, derhal inşaat durdurulmalı, gerekli cezai işlem başlatılmalı. Burası sit alanı, burada çivi bile çakılamaz. Bu bölgede koruma altında olan geyikler yaşıyor” açıklamasını yaptı.

Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!


Geri Dön