29 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Havaalanı yeni terminal binası ihalesi 12 Temmuz'da!

Kahramanmaraş Havaalanı yeni terminal binası ihalesi 12 Temmuz'da!

Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın en büyük ihtiyaçları arasında bulunan havaalanı yeni terminal binası, dış hatlar terminali ve diğer binaların yapımı amacıyla ihale düzenleneceğini belirterek, müjdeli haberi verdi.



Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın en büyük ihtiyaçları arasında bulunan havaalanı yeni terminal binası, dış hatlar terminali ve diğer binaların yapımı amacıyla ihale düzenleneceğini belirterek, müjdeli haberi verdi.


AK Parti Grup Başkanvekilliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde önemli hizmetlere imza atan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yeni yatırımın müjdesini sosyal medya hesabından duyurdu.


Kahramanmaraş Havaalanının terminal binalarının yetersizliği nedeniyle yapılan çalışmanın ardından, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yatırımın programa alındığını ifade eden Ünal, ihalenin 12 Temmuz 2016 tarihinde yapılacağını kaydetti.


‘Kahramanmaraş Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmim Tesisler’ Yapım işi adı altında düzenlenecek ihale ile yeni havalimanı terminal binası, dış hatlar terminali, apron, itfaiye binası ve kontrol kulesi inşa edilecek. Yaklaşık 70 milyon TL’ye mal olacak yeni havalimanı terminal binası, dış hatlar terminali, apron, itfaiye binası ve kontrol kulesi inşaatının tamamlanması için ihaleyi kazanan firmaya 700 gün süre tanınacak. Yeni terminaller ve apronun 2019 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön