23 / 04 / 2024

Kahramanmaraş kentsel dönüşüm projeleri sürüyor!

Kahramanmaraş kentsel dönüşüm projeleri sürüyor!

Kahramanmaraş’ın en büyük caddesi Trabzon Bulvarı tek şeritli hale geliyor. Yeniden dizayn edilecek caddede Trabzon Caddesinin çehresi değişecek, genişleyen kaldırımlarla vatandaşlar caddeyi daha veremli kullanabilecek.



Kahramanmaraş’ın en büyük caddesi Trabzon Bulvarı tek şeritli hale geliyor. Yeniden dizayn edilecek caddede Trabzon Caddesinin çehresi değişecek, genişleyen kaldırımlarla vatandaşlar caddeyi daha veremli kullanabilecek. Işıklandırmalarıyla ise Avrupa kentlerini aratmayacak.


Kahramanmaraş’ın en büyük ana arteri Trabzon Bulvarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Prestij caddesi projesiyle Kahramanmaraş çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak bir cadde haline geliyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç kentte yapımı devam eden, yapılan ve planlanan projelerle ilgili Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Genel Koordinatörü Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul’a bilgiler verdi.


Başkan Erkoç, öncelikle Trabzon caddesini dünya kentleri arasında gıpta ile izletecek yeni bir projenin uygulama çalışmalarına başladı. Trabzon Bulvarını tek şeritli hale getireceklerini belirten Erkoç; “Öncelikle Valilik kavşağı ile Kıbrıs meydanına kadar olan bölümü uygulamaya alacağız.  Trabzon Bulvarında kaldırımda yürüyen vatandaşlarımızın sıkışmaması, aileleriyle birlikte rahatça yürümeleri için kaldırımları genişleteceğiz. Orta refüjü kaldırarak tek şeritli hale getireceğiz. O bölgedeki binaların dış cephelerin giydirilmesini sağlayacağız ve ışıklandırmalarını yapacağız. Ben iddia ediyorum ki, çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak bir proje haline gelecek. Alternatif caddelerle zaten trafiği rahatlatıyoruz. Ailelerimiz kaldırımda rahatça yürüyecek ve kentin prestiji haline gelecek” dedi.


Tekke’nin kentsel dönüşümüyle ilgili de çalışmaların son aşamaya geldiğine dikkat çeken Erkoç; “seçim beyannamemizde de söylediğimiz gibi vatandaşlarımızı gayri sıhhi konutlardan modern konutlara geçirme amacındayız. Tekke’de geniş bir çalışma yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. zemini sağlam olan bölgelere çok katlı olmamak kaydıyla modern yapılar yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. İsteyen vatandaşlarımıza da Çamlık bölgesinde yapılacak toplu konutlardan teklif edeceğiz. Orada yaşayan hiçbir vatandaşımızın haklarını zayi etmeyeceğiz ve projeyi belediye bütçesinden karşılayacağız.” Diye konuştu.


Kayak merkezi projesiyle de tahsis işlemlerin uzun sürdüğünü hatırlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “tahsis işlemleri uzun sürdü, yedi kuyular kayak merkezi projemiz hazır ve çok yakın zamanda kazma vurmaya başlıyoruz. Gelecek kış hemşerilerimiz gönül rahatlığı içerisinde kayak merkezinden yararlanabilecekler”  dedi.


Kahramanmaraş’ın  Adana  girişinde yer alan Anıt kavşağındaki köprülü kavşak çalışmalarının da devam ettiğini belirten Erkoç bu alanla ilgili müteahhit firmaya baskı yaptıklarını, inşaatın bir an önce bitmesi için işin takipçisi olduklarını söyledi. Erkoç, anıt kavşağının trafiğe açılmasının ardından Anadolu lisesi kavşağına köprülü kavşak yapımı için düğmeye basacaklarını belirtti. İki çalışmanın da aynı anda olması trafik açısından olumsuz olacağı yönünde görüş olduğu için Anıt kavşağının inşaatının bitmesini beklediklerini vurguladı.


Kahramanmaraş'ta Bugün



Geri Dön