20 / 04 / 2024

Kahramanmaraş, Sokak Sağlıklılaştırma Çalışmaları'yla yenilenecek!

Kahramanmaraş, Sokak Sağlıklılaştırma Çalışmaları'yla yenilenecek!

KAHRAMANMARAŞ'IN güzide mahallelerinden olan Yenişehir, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Sokak Sağlıklılaştırma Çalışmaları kapsamında yenilenecek.





KAHRAMANMARAŞ'IN güzide mahallelerinden olan Yenişehir, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Sokak Sağlıklılaştırma Çalışmaları kapsamında yenilenecek. Dulkadiroğlu Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş'ın tarihi mahalle ve sokaklarını yeniliyor. Geniş kapsamlı çalışmaların yapıldığı Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları kapsamında birçok mahalle yenilenirken sosyal ve tarihi yönden Kahramanmaraş Kültüründe önemli yer tutan mahallelerde çalışma kapsamına alındı. 


Kentin eski yerleşim yerlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme ve kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken, Dulkadiroğlu Belediyesine kendi bölgesindeki yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 


Yenişehir Mahallesi'nin Sokak Sağlıklılaştırma Çalışmaları kapsamına alındığını ifade eden mahalle muhtarı Muhammed Kırıcı, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yenişehir Mahallesi'nin bazı noktalarının daha önce Kentsel Dönüşüm kapsamına alındığını dile getiren Kırıcı, "Mahallemiz Kahramanmaraş'ımızın en güzide yerlerinden birisidir. Ancak Yenişehir Mahallesi'nin adı gerçekten bir markadır. Büyüyen ve gelişen Türkiye'ye, büyüyen ve gelişen Kahramanmaraş'a, büyüyen ve gelişen mahalleler olarak renk katacağız. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ve Dulkadiroğlu Belediyesine sorunlarımızı ivedi bir şekilde çözdükleri ve yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkürü bir borç biliyoruz" diye konuştu. 


Kahramanmaraş'ta Bugün


Geri Dön