25 / 04 / 2024

Kale Grubu İtalya'dan çıkıyor!

Kale Grubu İtalya'dan çıkıyor!

Sektörünün ilk İtalya yatırımını yapan Kale Grubu için tüm bu stratejiler planların gerisinde kalmış ve Kale Grubu bu tesisleri kapatmayı gündemine almış.



Kale Grubu, 2011'de İtalya'nın Bologna kentinde bulunan Fincuoghi tesisini satın alarak tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmişti. Avrupa'nın seramik üssü İtalya'ya ilk Türk yatırımını yapan firma bu tesis için büyük hedefler koymuştu.

Para'da yer alan habere göre, Grup Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, İtalya'da niş ürünler üreteceklerini, yatırımı giderek genişleteceklerini söylemişti. Fabrikanın bulunduğu Sassuolo bölgesinin sağlayacağı lojistik avantaj sayesinde ihracat alanını genişletmeye yönelik hedef de konulmuştu. Avrupa'nın üçüncü, dünyanın 12'nci büyük seramik karo üreticisi olan Kaleseramik, Fincuoghi tesislerinde üretilen Edilcuoghi ve Edilgres markalarının gücünü arkasına alarak yurtdışında markalaşma stratejisine de hız vermişti. Bu markalan Türkiye'ye de getirip lanse etmiş, ürün portföyünü çeşitlendirmişti.

Sektörünün ilk İtalya yatırımını yapan Kale Grubu için tüm bu stratejiler planların gerisinde kalmış. Arkadaşımız Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın edindiği bilgiye göre, Kale Grubu bu tesisleri kapatmayı gündemine almış. Globalleşmenin ilk adımı olarak görülen İtalya yatırımı gruba beklediğini verememiş. Yapı malzemeleri dışında savunma sanayindeki yatırımlarıyla da dikkat çeken firma, öte yandan yurtiçinde yeni tesis yatırımlarına devam ediyormuş. Çanakkale'de tamamlanan yeni fabrikanın ardından Yozgat'ta yapılan bir diğer tesisi bu yılın sonunda devreye alacakmış. Ortadoğu, Rusya ve ABD faaliyetlerine hız verilmesi planlanıyormuş. Yüzde 60 ile en büyük pazarı olan Avrupa'yı Türkiye'den beslemeye devam edecekmiş...


Geri Dön