25 / 04 / 2024

Kanada'da ev fiyatları yüzde 52 arttı! Kiralık konut bulmak zorlaştı!

Kanada'da ev fiyatları yüzde 52 arttı! Kiralık konut bulmak zorlaştı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, Kanada'da konut fiyatlarının son iki senede yüzde 52 artması, uygun fiyata kiralık konut bulmayı da zorlaştırdı.



Kanada Vatandaşlık Enstitüsü'nün Leger Araştırma Şirketine ulusal çapta yaptırttığı ve 3 bin 600 kişinin katıldığı ankete ankette göre, Kanada'ya gelen genç ve eğitimli göçmenlerin eğilimleri masaya yatırıldı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, ankete katılım sağlayan Kanada’ya yeni gelen 18-34 yaş grubundaki göçmenlerin yüzde 30'luk kısmı ve üniversite eğitimli genç Kanadalıların yüzde 23'lük kısmı yüksek yaşam maliyeti sebebiyle iki sene içerisinde başka ülkeye taşınma ihtimallerinin yüksek olduğunu bildirdi.

Kanada da ev fiyatları yüzde 52 arttı! Kiralık konut bulmak zorlaştı!

Kanada Vatandaşlık Enstitüsü CEO'su Daniel Bernhard konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Kanada bir göçmenler ulusudur ve kendimize anlattığımız hikayelerden biri, nereden olurlarsa olsunlar yeni göçmenleri memnuniyetle karşıladığımızdır. Ancak bu genel olarak doğru olsa da yeni anket verileri, birçok yeni Kanadalının burada güven krizi yaşadığına işaret ediyor. Bu, Ottawa için alarm zilleri anlamına gelmeli."

Konu ile ilgili olrak aktarılan detaylara göre, rekor seviyedeki düşük faiz oranları sebebiyle ülkedeki konut fiyatlarının son iki senede yüzde 52 artması, uygun fiyata kiralık ev bulmayı da zorlaştırdı.

Kanada’da ev almak kolay mı?

Türk müteahhitler için Kanada fırsatı!

Kanada'da konut krizi büyüyor!


Geri Dön