29 / 03 / 2024

Kanal İstanbul: Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatılması neden tartışma yarattı?

Kanal İstanbul: Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatılması neden tartışma yarattı?

İçişleri Bakanlığı'nın Kanal İstanbul projesini eleştiren afişler sebebiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlattığı inceleme gündeme oturdu. Hukukçular da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



İçişleri Bakanlığı'nın Kanal İstanbul projesini eleştiren afişler sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlattığı inceleme, hukukçuların da gündemine oturdu. 

BBC Türkçe'den Engin Karaman'ın haberine göre; İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın İBB'ye gönderdiği tebligatta, "Ya Kanal Ya İstanbul" ve "Kanal İstanbul'a Kimin İhtiyacı Var" afişleri, "devlet projesine muhalefet" olarak nitelendiriliyor. 

Pazartesi günü Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre inceleme, İmamoğlu'nun kişisel olarak projeye karşı olmasına değil, afişlerin İBB imzasıyla ve "kamu kaynakları kullanılarak" hazırlanmasıyla ilgili.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Salı günü yaptığı açıklamada, "Diyelim ki ben sizi sevmiyorum, yaptığınız işi doğru bulmuyorum. Sizi eleştirmek için devletin, kamunun kaynağını kullanamam" diye konuştu. 

Diğer yandan kimi hukukçular konunun kişisel tavır düzleminde ele alınmasına itirazda bulunarak Kanal İstanbul'un hem İstanbul'u hem de tüm Türkiye'yi ilgilendiren bir girişim olduğunu belirtiyor. 

Deprem ivmesi hesaplandı, tsunami riski yok!

Kanal İstanbul tartışmalarında sular durulmuyor!

Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor?


Geri Dön