26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul, Güney Kore'de gündem oldu!

Kanal İstanbul, Güney Kore'de gündem oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Koreli firmaları davet ettiği Kanal İstanbul, Güney Kore basınında büyük yer buldu...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye-Güney Kore seyahati iki ülke için de yeni yatırım fırsatları doğuracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çılgın projesi Kanal İstanbul, Güney Kore basınında büyük yer buldu.

Türkiye'nin Güney Kore’de Kore Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıklar sebebiyle çok sevildiğini ifade eden MÜSİAD Japonya Başkanı ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı Dr. Mahmut Münir Güzel, Çanakkale 1915 Köprüsü gibi pek çok büyük projede Güney Kore'nin ortaklığının olduğunu belirtti. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Mahmut Münir Güzel, "Bu projeler sayıca artacak. Bu seyahatte Cumhurbaşkanımız, Güney Kore’yi Kanal İstanbul’a davet etti. Bu davet Güney Kore basınında büyük yer buldu. Güney Kore’nin saygın gazetelerinden Korean Times manşetten verdiği haberde, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-İn’in Kanal İstanbul projesine destek vermekten mutlu olacağını söylediğini yazarken, ikili iş birliğini güçlendirmek için sunulan bu fırsattan memnuniyet duyduğunun da altını çizdi" dedi. 


Geri Dön