28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul için geri sayım başladı!

Kanal İstanbul için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Pendik Millet Bahçesi açılışında Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.



5 Haziran Dünya Çevre Günü Programı dahilinde Pendik Millet Bahçesi açılışına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kanal İstanbul Projesi için açıklamalarda bulundu. Sabah'ta yer alan habere göre; Kurum, Kanal İstanbul Projesi için geri sayımın başladığını dile getirdi. 

Bakan Kurum, "Belediyelerimize her konuda destek vererek, bu eylemleri hızlıca hayata geçireceğiz. Ve tabii ki; yüzde 52'si yeşil alan olan, yürüyüş ve bisiklet yollarının, göletlerin, millet bahçelerinin hâkim olacağı, iklim dostu ve çevre merkezli şehirciliğin en nadide örneği olacak Kanal İstanbul'u da; ülkemize, milletimize kazandıracağız"

Kanal İstanbul için geri sayım başladı!

61 millet bahçesi tamamlandı 

Millet Bahçesi projelerine yönelik açıklama yapan Bakan Kurum, "12 Haziran 2018'de, 81 şehrimize 81 milyon metrekare millet bahçesi müjdesini vermiştiniz. Şu ana kadar 61 millet bahçemizi tamamladık. 263 millet bahçemizin çalışmalarına süratle devam ediyoruz. Kovid-19 salgını ve iklim değişikliği nedeniyle yeşil ve açık alanların milletimiz için ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük. Bu sebepten bahçelerimizi; bostanlardan koku bahçelerine, göletlerden oyun alanlarına, yürüyüş ve bisiklet yollarından piknik alanlarına kadar tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek eserlerle donattık" dedi.

81 milyon metrekare yeşil alan 

Bakan Kurum, "Covid-19 salgını ve iklim değişikliği nedeniyle yeşil ve açık alanların milletimiz için ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük. Bu sebepten bahçelerimizi; bostanlardan koku bahçelerine, göletlerden oyun alanlarına, yürüyüş ve bisiklet yollarından piknik alanlarına kadar tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek eserlerle donattık. Bahçelerimize, onbinlerce ağaç diktik, çiçeklerle bezedik. Bahçelerimizin ilk fidanlarıyla buluştuğu andan işletmesine kadar on binlerce kardeşimizi istihdam ettik. Şehirlerimiz için yeni cazibe alanları oluşturduk, ekonomimize katkı sağladık. Millet bahçelerimiz, milletimizden çok büyük teveccüh gördü. Bugün sadece illerden değil, ilçelerimizden, beldelerimizden talepler alıyoruz. Bu gösteriyor ki; 81 milyon metrekare yeşil alan hedefimizin inşallah çok daha üzerine çıkacağız. Ve bu hedefi Allah'ın izni, sizin liderliğiniz, milletimizin desteğiyle 2023 yılına kadar tamamlayacağız. Ülkemizdeki tüm millet bahçelerini, korunan alanlarımızı, milli parklarımızı, ırmaklarımızı, yeşil ağlarla birbirine bağlayan, ekolojik koridorlar oluşturuyoruz" dedi.

Kanal İstanbul'la ilgili hangi iddialar gerçek?


Geri Dön