20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul ile neler değişecek? Çılgın proje şehri kuzeye mi taşıyor?

Kanal İstanbul ile neler değişecek? Çılgın proje şehri kuzeye mi taşıyor?

İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ve Boğaziçi Peyzaj İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetler Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akkoyunlu mega kent İstanbul'un doğal alanları üzerindeki tehditleri anlattı. işte Akkoyunlu'nun o açıklaması..



Mega kent İstanbul'un orman ve tarım alanları hayata geçirilmek istenen mega projelere, kontrolsüz kentleşmeye ve madenciliğe direniyor. Gündemde ise çılgın proje olarak da bilinen Kanal İstanbul projesi yer alıyor. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ve Boğaziçi Peyzaj İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetler Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (BİMTAŞ) ise şehrin doğal alanlarını korumak için “Koru İstanbul” projesini başlatıyor. Söz konusu projeyle ekolojik tahribatın engellenmesi ve kontrol altına alınması hedefleniyor.

BİMTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akkoyunlu, mega kent İstanbul’un kuzeye doğru gelişmemesi gereken bir şehir olduğunu belirterek, çılgın proje olarak da bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. BİMTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akkoyunlu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:  “Kenti hiç olmadığı kadar kuzeye taşıyan bir proje. Üçüncü havalimanıyla birleştirildiğinde, ortada belki sadece Belgrad Ormanı’nın kalacağı bir kentleşme süreciyle karşı karşıya kalabiliriz”

Kanal İstanbul ile neler değişecek? Çılgın proje şehri kuzeye mi taşıyor?

'ENVANTER YOKTU'

Mega kent İstanbul’un en özgün ormanları arasında yer alan Belgrad Ormanı’nda, Gazete Duvar'dan Hazal Ocak'a konuşan Nazım Akkoyunlu yaptığı açıklamada projeye ve tahribatlara değindi. 

İşte Hazal Ocak'ın BİMTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akkoyunlu ile gerçekleştirdiği o röportaj...


Geri Dön