29 / 03 / 2024

Kanal İstanbul ne kadar mal olacak?

Kanal İstanbul ne kadar mal olacak?

Kanal İstanbul ne kadar mal olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. Kanal İstanbul projesi 453 milyon metrekare alanda kurulacak Yenişehir projesinin 30 milyon metrekaresini kaplayacak.



453 milyon metrekare alanda kurulacak Yenişehir'in içinde yer alacak Kanal İstanbul  ne kadar mal olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


7.5 milyonluk nüfusa sahip olacak Kanal İstanbul projesinin toplam uzunluğu 44 kilometre olacak. 30 milyon metrekare alanda kurulacak olan Kanal İstanbul projesinde derinlik ise 25 metre olacak. 


Kanal İstanbul'un 400 metre genişliği, Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metre ila 2 bin 200 metre arasında değişen genişliği olacak. Proje; Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e kavuşacak.


Kanal İstanbul ne kadar mal olacak?

Kanal İstanbul ne kadar mal olacak sorusunun yanıtı:  Projenin toplam maliyetinin 20 milyar lira olması bekleniyor.  Yeni Şehir'in Kanal İstanbul kısmında 1 milyon 120 bin 280 kişinin yaşayacak. 


Kanal İstanbul projesi için belirlenen Silivri – Ortaköy – İnceğiz – Gökçeli – Çanakça - Dağyenice güzergahından Karacaköy, Evcik Barajı'ndan Karadeniz'e bağlanan bölümde istimlak edilecek arazilerin çok olması nedeniyle vazgeçildi.


Kanal İstanbul; Küçükçekmece – Başakşehir (Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri) – Arnavutköy Karaburun Köyü'nde kurulacak. 


Kanal İstanbul, Küçükçekmece - Başakşehir - Arnavutköy ilçelerinden geçerek Karadeniz ile Marmara Denizi’ni bağlayacak. Kanal İstanbul projesi ile Küçükçekmece Gölü yeniden canlandırılması planlanıyor.


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir projeleri için tıklayınız


Kanal İstanbul ne kadar mal olacak?



Geri Dön