25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul Orta Koridor'un bileşeni olacak! 

Kanal İstanbul Orta Koridor'un bileşeni olacak! 

Ankara Sanayi Odasının (ASO) Mart ayı meclis toplantısında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne dair yeni açıklamalarda bulundu. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Ankara  Sanayi Odasının (ASO) Mart ayı meclis toplantısında Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Karaismailoğlu, Türkiye'nin, liman bağlantıları sayesinde Asya'daki yük trafiğinin Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Akdeniz bölgesine ulaşması için önemli fırsatlar sunduğuna dikkati çekerek, "Orta Koridor rotası etkin kullanıldığı takdirde halen yıllık 710 milyar dolar tutarında olan Avrupa-Çin ticaret trafiğinden ülkemizin ve Orta Asya ülkelerinin ekonomik fırsatlar elde edilebileceği aşikardır." dedi.

 Kanal İstanbul Orta Koridor un bileşeni olacak! 

Geçen hafta The Ever Given isimli geminin Süveyş Kanalı'na sıkıştığını ve bu durumun dünya ticaretini olumsuz etkilediğini anımsatan Karaismailoğlu, bu olayla Orta Koridor'un öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi.

Karaismailoğlu, şu değerlendirmeleri yaptı: 

"Kanal İstanbul, Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan ticaret yolu olan Orta Koridor'un da en önemli bileşeni olacak. Orta Koridor'daki varlığımızı ve hakimiyetimizi artıracak. Marmara Bölgesi, Kanal İstanbul'u, Marmara otoyol ringi, limanları, lojistik bölgeleri, demir yolu bağlantıları, Marmaray’ı ile Avrasya'nın lokomotifi, dünyanın kavşak noktası haline gelecek. Proje mevcut İstanbul Boğazı'ndaki yüksek tonajlı gemilerin neden olduğu kaza risklerini de ortadan kaldıracak ve İstanbul rahat bir nefes alacak."

Kanal İstanbul için flaş açıklama!


Geri Dön