25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'a ilk kazma Kasım'da vurulacak!

Kanal İstanbul'a ilk kazma Kasım'da vurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kanal İstanbul için ilk kazmanın Kasım ayında vurulabileceğini söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 100 günlük eylem planı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ekonomik savaş var diye hiçbir şekilde işlerinden geri durmadığını belirten Bakan Kurum, başta 100 Günlük Planı'da yer alan konular olmak üzere masadaki tüm konuları sene sonuna kadar bir sonuca ulaştıracaklarını söyledi.

Kanal İstanbul a ilk kazma Kasım da vurulacak!

Bu konuların arasında tapu harcı, Emlak Bankası'nın kuruluşu, Millet Parkları ve Kanal İstanbul'un da bulunduğunu belirten Murat Kurum, şöyle konuştu: "Tapu Harcı konusunda 100 Günlük Eylem Planı'nda, gerçek değer üzerinden alınmasıyla ilgili düzenleme yapacağımızı açıkladık. Bu konunun düzenleme sürecine Meclis açılır açılmaz başlayacağız. Tapu harçlarını Türkiye genelinde gerçek değer üzerinden aldığımızda hem daha fazla bir harç geliri oluşacak hem de oradaki eşitsizlik de ortadan kalkacak. Emlak Bankası'nın kurulmasının ardından vatandaşı memnun edecek güzel projeler düşünüyoruz. Kanal İstanbul ile ilgili çalışmalarımız da aynı kararlılıkla devam ediyor. Planları hazırlıyoruz, orada ilk kazma Kasım ayında vurulabilir."

İhale için geri sayım sürüyor

Türkiye’nin mega projeleri arasında yer alan ve 15 Ocak 2018’de güzergâhı açıklanan Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesi için geri sayım sürüyor. 5 yılda tamamlanması planlanan çılgın projeyle sadece yeni bir boğaz hattının oluşumu sağlanmayacak, İstanbul’da dev bir ada meydana gelmiş olacak ve şehir üç yakaya bölünmüş olacak.

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön