24 / 04 / 2024

Kanal İstanbul’a karşı ülkeler yeni kanallar inşa ediyor!

Kanal İstanbul’a karşı ülkeler yeni kanallar inşa ediyor!

Kanal İstanbul’a karşı ülkeler yeni kanallar inşa ediyor...Kanal İstanbul projesinin emsalleri dünyanın birçok ülkesinde ya kullanımda ya da inşa aşamasında...



Yeni Akit Gazetesi'nden Harun Sekmen bugün "Kanal İstanbul’a karşı ülkeler yeni kanallar inşa ediyor! Ya seyredeceğiz ya biz de yapacağız" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları;

Uluslararası sözleşmelerle Türkiye’nin ayağına takılan Montrö prangasını söküp atacak olan Kanal İstanbul Projesi’ni rant kapısı ve çevre katliamı olarak lanse eden CHP zihniyeti; dünya üzerinde birçok örneği bulunan yapay kanallarla ilgili tek kelime söylemiyor. Montrö Lobisinin çıkarlarını korumak adına Kanal İstanbul gibi devasa bir projeye ayak direten sömürgeci cenah, Mısır, İran, İsrail, Rusya, Panama ve Nikaragua’da teşekkül ettirilen yapay kanalları adeta görmezden geliyor. Ülkemizin boğazlar üzerindeki hakimiyetini tescilleyecek olan Kanal İstanbul’un ekolojik bir faciaya kapı aralayacağını iddia edenler, emsalleri hali hazırda birçok ülkede olan kanallara hayranlıkla bakıyor.

Bir yetmedi ikincisini yapıyorlar

Ülkemizin boğazlar üzerindeki hakimiyetini sınırlayan Montrö anlaşmasını by pass niteliği taşıyan Kanal İstanbul’un ekolojik dengeyi bozacağını ve biyolojik bir faciaya kapı aralayacağını iddia eden seküler faşistler, ayağımızdaki prangalar çözülmesin diye çaba gösteriyor. Osmanlı yadigarı Süveyş Kanalı’ndan yılda 21 milyar dolar kazanan Mısır, mevcut kanalı genişlettiği gibi 2015 yılında aynı isimle 2. bir kanal daha açtı. İsrail ise bölgedeki Süveyş kanalı tekelini kırmak için Kızıldeniz’in tam ucundaki Eylat Limanı ile Akdeniz’deki Aşdod limanı arasında 300 kilometrelik bir yapay kanal oluşturmak için 2014 yılında inşaata başladı.

Kanal İstanbul’a karşı ülkeler yeni kanallar inşa ediyor!

Rusya ve İran da yapıyor

Kapı komşumuz İran da Hürmüz Boğazı’na ek yapay bir kanal oluşturmak için kolları sıvadı. İran, Hazar Denizi’ni Basra Körfezi’ne bağlayacak 7200 kilometrelik bir kanal için 2016 yılında start verdi. Rusya da Kuma ve Manych bölgelerini birbirine bağlamak için kanal inşaatına başladı. Panama da ise kendisiyle aynı ismi taşıyan meşhur kanalın yeterli olmaması nedeniyle ABD’nin de desteğiyle yeni bir kanalın yapımı devam ediyor.

Çin öncülük etti kanal başladı

ABD’nin Panama üzerindeki hegomanyası nedeniyle Panama Kanalı’na alternatif bir deniz yolu oluşturmak isteyen Çin ise ekonomik savaşı farklı bir boyuta taşıdı. Nikaragua’da, Panama’ya rakip bir kanal oluşturmak ve bu yolu kullanmak isteyen Çin, Nikaragua hükümeti ile masaya oturdu. Dünyanın hiçbir ülkesinde kanal yapımlarının ekolojik dengeye zarar vereceği yönünde bir propaganda yürütülmezken, başını CHP’nin çektiği Montrö Lobisinin, Kanal İstanbul karşıtlığı, kolonyalist zihniyetlerini de ifşa etti.

Kanal İstanbul'a 74 milyar liralık kaynak!

Doğan Kantarcı: Kanal İstanbul şehri yok edecek!

Kanal İstanbul'da mülkiyet sorunu!

Rus uzmanlardan Kanal İstanbul değerlendirmesi: İkili ticaret hacmi artacak!

Kanal İstanbul'un fizibilitesini en ince ayrıntısına kadar yaptık!


Geri Dön