26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da geri sayım!

Kanal İstanbul'da geri sayım!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gündeme dair merak edilen bir çok konu hakkında açıklamalar yaptı. 




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan "Kanal İstanbul çalışmalarında sona gelindi. Birkaç gün içinde açıklama yapılacak. Kanal İstanbul çevresindeki yapılaşmayı kentsel dönüşüm ile çözeceğiz" diyerek konuştu. 

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Arslan Kanal İstanbul ile ilgili şunları söyledi; 5 Alternatif üzerinde çalışıldı ve çalışmalar tamamlandı, Kanal İstanbul projemizde çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bir kaç gün içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Kanal İstanbul çevresindeki yapılaşmayı kentsel dönüşüm ile çözeceğiz.

 

Kanal İstanbul Projesi'nin yapılacağı güzergahı teke düşürmek için son birkaç gündür yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Arslan proje hakkında şunları aktardı;

 

"Belediyenin geçmişte imar planlarına işlediği olası bir güzergahtı, o çok eski bir çalışma. Bugün verilince bizim şu anki açıklamamızla karışmasın. 5 alternatifle ilgili biz 2017 ortalarında sondaj çalışmaları dahil müşavirlik hizmeti almıştık, etütlerle ilgili son aşamaya geldik. Artık alternatifler üzerinde nihai çalışmaları yapıp nihai koridora karar vereceğiz ve onu da inşallah birkaç gün içinde kamuoyuyla paylaşacağız."

 

Amaçlarının bu sene yap-işlet-devret, kamu-özel iş birliği karma modeliyle projenin ihale süreçlerini başlatarak, hem kanalı yapmak hem de kanal güzergahındaki çarpık yapılaşmayı kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'den destek alarak çözmek olduğunu vurgulayan Arslan, bu sene içinde kazmayı vurmayı hedeflediklerini söyledi.

 

3. HAVALİMANI
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. Havalimanı projesi hakkında ise şunları söyledi; 3 Havalimanı'nda şu an yüzde 78 lere geldik, Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünde açmayı planlıyoruz. Şubat ayı içerisinde piste uçakla ineceğiz. Burası açıldığında Atatürk Havalimanı tamamen buraya taşınacak. Havalimanında yılda 200 milyon yolcuya hizmet verilecek. Burası İstanbul'a nefes aldıracak bir yer olacak, orayı mevcut haliyle hizmete sunacağız. 5 ayrı bağlantı ile havalimanına ulaşılabilecek. Gayrettepe'den 3. Havalimanı'na metro çalışmalarımız başladı hedefimiz 2019 da tamamlamak , 3 havalimanını aynı şekilde Marmaray'a bağlıyacağız.


 


Geri Dön