23 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un finansmanına çözüm!

Kanal İstanbul'un finansmanına çözüm!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Kanal İstanbul projesinin finansmanıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karadağ, proje için sermaye piyasalarının devreye sokulacağını belirtti.



Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Kanal İstanbul projesinin finansmanı için sermaye piyasalarının devreye sokulacağını söyledi. Karadağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 



Kanal İstanbul un finansmanına çözüm!



''"Bu konuda çalışıyoruz. Kanal İstanbul için kağıt çıkarılması planlanıyor'' diye konuşan Karadağ, sözlerine şu şekilde devam etti: ''THY kendisine ortak olan yatırımcılara bedava uçak bileti ve mil gibi kampanyalar yapabilir. TAV loungelarını ve hızlı geçiş imkânlarını ortaklarına sağlayabilir. Turkcell ortaklarına fatura göndermeyebilir. Promosyonlar üzerinde çalışıyoruz. Hazirandan önce bir lansmana çıkabiliriz.''


Maliye Bakanlığı ile kendilerinin stok affı üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Karadağ, bu plan ile borsaya küsen yatırımcılarını tekrar sermaye piyasalarına kazandırılacağını açıkladı. 


Borsa İstanbul'un halka arzını 2018'de gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Karadağ, yüzde 20'ye varan primin hâlâ durduğunu belirtti. Karadağ, "Yılsonunu görmeden 100 bine ulaşırız geçebiliriz de" dedi.




Sabah 


Geri Dön