24 / 04 / 2024

Kanal projeleri genel bütçeden yapılacak!

Kanal projeleri genel bütçeden yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul projeleri gibi köprülerin yap-işlet-devret modeli yerine genel bütçeden yapılacağını açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında milletvekillerinin bazı sorularını yazılı yanıtladı.

Hürriyet Gazetesi'nden Edis Görgülü'nün haberine göre, Turhan, proje kapsamında köprülerin yap-işlet-devret modeli yerine genel bütçeden yapılacağını açıkladı.

“Kanal İstanbul'da gizlilik hassasiyeti''

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularını yanıtlayan Turhan, “Kanal İstanbul ile ilgili çalışmalar gizlilik içerisinde hassasiyetle yürütülmekte” diye konuştu. 

''Köprüler genel bütçeden yapılacak''

Proje kapsamında yapılacak köprülere ilişkin sorularını cevaplandıran Turhan, “Kanal İstanbul projesinin yatırım maliyetine kamulaştırma ve köprüler dahil değildir. Köprülerin genel bütçeden yapılması planlanmakta” dedi.

Köprülerden kaçak geçiş yapan yabancı plakalı araçların ödeme yapmadan yurtdışına çıkışıyla ilgili soru hakkında konuşan Turhan, şu ifadeleri kullandı: “Bu konudaki mevzuatta gerekli düzenlemeler yapılarak uygulamaya yönelik, ‘Ücretli Karayollarında Yabancı Plakalı Araçlara Ait Geçiş Ücretleri ve İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmelik’ bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanarak 17.02.2017 tarihli ve 29982 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tahsilatın yapılabilmesi için gerekli altyapı çalışmaları devam etmekte olup saha testlerine başlanmıştır.”
 

Kanal İstanbul'un detayları ortaya çıktı!


Geri Dön