29 / 03 / 2024

kanal istanbul genel bütçe

kanal istanbul genel bütçe

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul projeleri gibi köprülerin yap-işlet-devret modeli yerine genel bütçeden yapılacağını açıkladı.

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul çıkışı!

TBMM Genel Kurulunda bakanlığın 2022 yılı bütçesi üzerinde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Mustafa Destici'den Kemal Kılıçdaroğlu'na Kanal İstanbul eleştirisi!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Kanal İstanbul ile ilgili söylediği sözler nedeniyle eleştirdi. 

Seyit Torun'dan Murat Kurum'a Kanal İstanbul tepkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, “Kanal İstanbul’u milletimize sorduk, milletimiz onay verdi” şeklindeki açıklamalarına ilişkin konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul ihalesine giren bedelini ağır öder!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul için ihaleye girecek olan firmalara tepki gösterdi.

Vedat Demiröz'den Kemal Kılıçdaroğlu'na Kanal İstanbul tepkisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyükelçiliklere yazdığı Kanal İstanbul mektubuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Çiğdem Karaaslan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili önemli açıklamalar yapan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan "Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi bir üst lige çıkaracağız" dedi.

Ali İhsan Yavuz: Kanal İstanbul'un yapımı hızlandırıldı!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz Kanal İstanbul Projesi'nin tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yapımının hızlandırıldığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi!

İstanbul İklim Vizyonu etkinliğine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul'da çalışmalar hızlanacak!

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bu projeyi ideolojik ve siyasi boş tartışmaların dışında ülkenin, İstanbul'un güvenliği ve artan ticari ihtiyaçları karşılamak için bir su yolu projesi olarak görmek gerekir"

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çıkışı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. babacan, " Uzmanlar senelerdir İstanbul depremi diyor. Yaklaşan böyle bir tehlike var. Öyleyse kaynakları niçin depreme tedbir konusunda harcamıyorsunuz, niye buna ayırmıyorsunuz?" dedi.

Kanal İstanbul dünyanın en çevreci projesi olacak!

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karaaslan, "Kanal İstanbul her şeyden önce Türkiye’nin geleceği, İstanbul’un geleceği için çok önemli bir proje" dedi.

Hamza Dağ'dan Kanal İstanbul açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu. Dağ, "Kanal İstanbul, deniz ticareti ve İpek Yolu hareketlenmesi noktasında stratejik önem arz ediyor" dedi.

Kanal İstanbul'a ilişkin 14 bin sayfa teknik analiz var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Kanal İstanbul projesiyle ilgili bugüne kadar üzerinde çalışmadıkları veya akıllarına gelmeyen hiçbir soruyla karşı karşıya kalmadıklarına vurgu yaptı.

kanal istanbul genel bütçe Haberi

kanal istanbul genel bütçe

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında milletvekillerinin bazı sorularını yazılı yanıtladı.

Hürriyet Gazetesi'nden Edis Görgülü'nün haberine göre, Turhan, proje kapsamında köprülerin yap-işlet-devret modeli yerine genel bütçeden yapılacağını açıkladı.

“Kanal İstanbul'da gizlilik hassasiyeti''

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularını yanıtlayan Turhan, “Kanal İstanbul ile ilgili çalışmalar gizlilik içerisinde hassasiyetle yürütülmekte” diye konuştu. 

''Köprüler genel bütçeden yapılacak''

Proje kapsamında yapılacak köprülere ilişkin sorularını cevaplandıran Turhan, “Kanal İstanbul projesinin yatırım maliyetine kamulaştırma ve köprüler dahil değildir. Köprülerin genel bütçeden yapılması planlanmakta” dedi.

Köprülerden kaçak geçiş yapan yabancı plakalı araçların ödeme yapmadan yurtdışına çıkışıyla ilgili soru hakkında konuşan Turhan, şu ifadeleri kullandı: “Bu konudaki mevzuatta gerekli düzenlemeler yapılarak uygulamaya yönelik, ‘Ücretli Karayollarında Yabancı Plakalı Araçlara Ait Geçiş Ücretleri ve İdari Para...