19 / 04 / 2024

Kangal köpeklerine özel tesis geliyor!

Kangal köpeklerine özel tesis geliyor!

Sivas'ın Kangal ilçesinde, iri cüsseleriyle "Anadolu aslanı" olarak nitelendirilen Kangal köpeklerinin daha iyi koşullarda yaşatılması ve turizme katkı sağlaması amacıyla tesis kurulacak.



İnsanlara yakınlığıyla bilinen, dünya çapında araştırmalara konu edilen Kangal köpeklerinin daha iyi alanda yaşam sürdürmesi, nesillerinin gelecek kuşaklara sağlıklı aktarılması ve turizme katkı sağlaması için çalışma yürütülüyor.


Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Başbuğ tarafından hazırlanan, Orta Anadolu Kalkınma Ajansınca kabul edilen "Kangal Köpeklerinin Turizm Potansiyelinin Ortaya Çıkarılması ve Turizme Entegrasyonu Projesi" kapsamında, Kangal ilçesinde "5 yıldızlı tesis" kurulacak.


Turizm potansiyeli ortaya çıkarılacak

Yaklaşık 650 bin liralık bütçeyle 10 bin metrekarelik alana bir yılda kurulacak tesiste, Kangal köpeğinin turizm potansiyeli de ortaya çıkarılacak.


Tesiste, hastane, köpek kafesleri, yavrulama kabini, konforlu barınaklar, köpek gezinti alanı, veteriner kliniği, gen araştırma merkezinin yanı sıra ziyaretçiler için mesire, gezi, çocuk oyun alanları ve otopark ile hediyelik eşya dükkanları olacak.


Proje koordinatörü Başbuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kangal köpeğinin Sivas ve Türkiye turizmi için öneminin giderek arttığını belirtti.


Kangal ırkının daha da iyileştirilmesini amaçladıklarını ifade eden Başbuğ, "Özellikle Kangal'ı daha iyi tanımak, tanıtmak ve ana vatanına da turizm açısından destek sağlamak için bu çalışmayı başlattık." diye konuştu.


Başbuğ, tesisin şimdilik 100 köpek kapasiteli olarak kurulmasının planlandığını dile getirerek, "Tesiste hem daha kaliteli ırkların oluşması sağlanacak hem de bu kaliteli ırk satışa sunulacak. Burası, Kangallar için 5 yıldızlı otel formatında, onların tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabileceği bir tesis olacak." ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön