26 / 04 / 2024

Kapaklı’da dere ıslah çalışmaları devam ediyor!

Kapaklı’da dere ıslah çalışmaları devam ediyor!

Dere ıslah çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesi Koru Sokak, İstiklal Caddesi, Tuna Caddesi, Kerem Sokak, Kurtuluş Caddesi, Kömürcü Sokak ve Fatih Caddesi'nde yeni kutu menfez yapımı tamamlandı...




Tekirdağ'ın Kapaklı Belediyesi, dereleri ıslah etme çalışmalarına devam ediyor.


Dere ıslah çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesi Koru Sokak, İstiklal Caddesi, Tuna Caddesi, Kerem Sokak, Kurtuluş Caddesi, Kömürcü Sokak ve Fatih Caddesi'nde yeni kutu menfez yapımı tamamlandı. Kenan Evren Caddesi üzerinde bulunan derede yeni kutu menfez yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarda kutu menfez yapımı için perde betonlar tamamlandı, üst beton dökümü için çalışmaları ise devam ediyor.


Çalışmalar hakkında açıklama yapan Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, şöyle dedi: “İlçemizde bulunan dere yataklarını temizliyoruz. Dere yataklarında bulunan otlar, yağışlar sonucunda derede biriken kum, çakıl gibi maddeleri paletli kepçe ile açarak temizliyoruz. Çıkan fazla malzemeyi ise kamyonla taşıyarak kaldırıyoruz. Derelerimiz çalılıklar ve halkımızın attığı çöplerle doluyor. Bu nedenle yağan şiddetli yağmurda dolup taşıyor. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çöpleri buraya değil çöp konteynerlerine atmaları gerekiyor. Aksi takdirde temizlemenin bir önemi kalmayacaktır.”


Kırıkhan Olay


Geri Dön