29 / 03 / 2024

kapaklı dere yatakları kapatılıyormu

kapaklı dere yatakları kapatılıyormu

Dere ıslah çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesi Koru Sokak, İstiklal Caddesi, Tuna Caddesi, Kerem Sokak, Kurtuluş Caddesi, Kömürcü Sokak ve Fatih Caddesi'nde yeni kutu menfez yapımı tamamlandı...

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Rize'de selden etkilenen konutlar yıkılıyor!

Rize'de 2021 yılında meydana gelen sel felaketinden sonra Fethiye Mahallesi'ndeki riskli dere yataklarında zarar gören evler için yıkım çalışmaları başlatıldı.

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Dere yatağına bina inşaatı yasaklansın talebi!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev enkaz oldu. Kent sakinlerin dere yataklarına inşa edilen evler nedeniyle imar yasağı için çağrıda bulundu. 

Dere yatağındaki konutlar güvenli yerlere transfer edilmeli!

Son dönemde meydana gelen sel felaketleri, dere yataklarına yapılan konutların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Dere yatağında inşa edilen birçok konutun yer aldığı Türkiye'de yeni felaketlerin meydana gelmemesi için bu konutların güvenli bölgelere transfer edilmeli.  

Dere yatakları ve heyelan bölgelerine imar yasağı!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında birinci derece sel ve heyelan bölgelerinin imara açılması ve yapılaşması yasaklanacak.

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır" dedi...

Bekir Pakdemirli: Dere yataklarında bina yapmaktan kaçınılmalı!

Giresun'da selin etkili olduğu bölgede incelemeler yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Dere yataklarında yapı yapmaktan kaçınılması gerektiğine işaret etti.

Akçaabat'ta 30 yıl sonra dere yatakları yine yapılarla doldu!

Karadeniz Bölgesi her yıl sel ve heyelan afetleri ile karşı karşıya kalıyor, can ve mal kayıpları yaşanıyor. Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 30 yılda, dere yataklarının üzeri ve çevresine yeni binalar inşa edildiği görüldü.

Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nı Milliyet’e anlattı. Kapsam 4 başlıkta genişliyor. Tüm Türkiye’de riskli yapılar, dere yatakları, sanayi alanları, tarihi kent merkezleri dönüşecek...

Zülkif Dağlı: Düzce'nin imar planlarını daha iyi dizayn edeceğiz!

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, su baskını ve toprak kayması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Önemli olan bundan sonra tedbirli olmak, aynı hataları tekrar yapmamak. Dere yataklarına kesinlikle ev yapmamak." diye konuştu.

Samsun'da dere yatağındaki binalar yıkılacak! 

Samsun'da dere yataklarına inşa edilen 300'e yakın konut tespit edildi. Bakanlıktan gelen 10 kişilik ekiple birlikte ilde incelemeler yapıldı. 

Samsun'da 300 ev yıkılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, dere yatakları kenarındaki 300 evin yıkılıp başka alanlara taşınacağını açıkladı.

kapaklı dere yatakları kapatılıyormu Haberi

kapaklı dere yatakları kapatılıyormu


Tekirdağ'ın Kapaklı Belediyesi, dereleri ıslah etme çalışmalarına devam ediyor.


Dere ıslah çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesi Koru Sokak, İstiklal Caddesi, Tuna Caddesi, Kerem Sokak, Kurtuluş Caddesi, Kömürcü Sokak ve Fatih Caddesi'nde yeni kutu menfez yapımı tamamlandı. Kenan Evren Caddesi üzerinde bulunan derede yeni kutu menfez yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarda kutu menfez yapımı için perde betonlar tamamlandı, üst beton dökümü için çalışmaları ise devam ediyor.


Çalışmalar hakkında açıklama yapan Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, şöyle dedi: “İlçemizde bulunan dere yataklarını temizliyoruz. Dere yataklarında bulunan otlar, yağışlar sonucunda derede biriken kum, çakıl gibi maddeleri paletli kepçe ile açarak temizliyoruz. Çıkan fazla malzemeyi ise kamyonla taşıyarak kaldırıyoruz. Derelerimiz çalılıklar ve halkımızın attığı çöplerle doluyor. Bu nedenle yağan şiddetli yağmurda dolup taşıyor. Halkımızı...