24 / 04 / 2024

Kapalıçarşı'da 16 metrekarelik dükkan 12 milyon TL'ye satılıyor!

Kapalıçarşı'da 16 metrekarelik dükkan 12 milyon TL'ye satılıyor!

Kapalıçarşı'da bulunan 16 metrekarelik dükkân, ortakların anlaşmazlığının ardından 11 milyon 812 bin liraya açık artırma usulüyle satılıyor. Tamir dükkanı olan iş yerinin metrekaresinin değeri yaklaşık 738 bin lira.



İstanbul 4. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından tarihi Kapalıçarşı'da bulunan bir dükkân açık artırma ile satışa çıktı.

Sputnik'te yer alan habere göre; 40 yıl boyunca Tamirci Zeki adıyla işletilen dükkan, mal sahiplerinin anlaşamamasının ardından ortaklığın giderilmesi için 11 milyon 812 bin liraya açık artırma usulüyle satılıyor.

Satış, 8 Nisan 2020 tarihinde İstanbul 4. Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda düzenlenecek.

Kapalıçarşı'da 12 milyon TL bedelle satılan 9 metrekarelik dükkanın kime ait olduğu tespit edildi.

Kapalıçarşı da 16 metrekarelik dükkan 12 milyon TL ye satılıyor!

Keseciler Sokak'ta yer alan 60-62 numaralı dükkân Kapalıçarşı'nın işlek noktasında bulunuyor. 16 metrekare olan dükkanda 6 metrekarelik de asma katı yer alıyor.

Satış bedelini öğrenen vatandaşlardan Ece Pirya, "Burası gerçekten altın değerinde. Keşke bizim de böyle bir yerimiz olsa diye düşündük. Kısa bir sürede satılacağını düşünüyorum. Kapalıçarşı öyle bir yer ki taşı toprağı altın" diye konuştu.

Abdülkerim Özkartal ise "Kapalıçarşı eşi bulunmayan bir turistik mekan. Bence tarihi yerlerin değeri parayla ölçülen yerler değil. Ben olsam o parayı da vermem, satmam da. Şahıslar alsa bile mutlaka bir hatırası vardır. Ya dededen ya babadan kalmadır. Yılların çalışma yeri burası. Benim olsaydı ben satmazdım" ifadelerini kullandı.

Verilen ilana göre dükkânın içinde tescilli eski eser kaydı olduğu, İstanbul 11 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 11 Kasım 2014 tarih ve 865 sayılı karar ile onaylanan projeye göre uygulama yapılacağı, yenileme kurulundan karar alınmadan uygulama yapılamayacağı açıklandı.


Geri Dön