20 / 04 / 2024

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder?

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder?

Kapıcıların da aynı diğer çalışanlar gibi kıdem tazminatı hakkı bulunuyor. Kapıcıların kıdem tazminatlarını kimin ne şekilde ödeyeceği merak ediliyor. İşte ev sahiplerinin dikkat etmesi gerekenler...



Kapıcıların da aynı diğer çalışanlar gibi kıdem tazminatı hakkı bulunuyor. Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, kapıcıların tazminatı alabilmeleri için gereken koşullar İş Kanunu'nda diğer çalışanlar için geçerli olan kurallar ile aynı olası gerekiyor. Peki bu ödemeyi kapıcıya kim yapar? Ev sahiplerinin dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

KAPICILARIN KIDEM TAZMİNATI ÖDEMESİNDEN KİMLER SORUMLUDUR?

Kapıcıların kıdem tazminatlarını ev sahipleri ödüyor. Bu tazminat, apartmanda kaç adet kat maliki varsa eşit biçimde bölünerek kapıcıya ödeniyor. Kıdem tazminatı hakkının doğduğu tarihte apartmanda bulunan daire sahipleri bu ödemeden sorumlu tutuluyor. Daireyi 1 gün önce satın alanlar için de sorumluluk değişmiyor. Ücretin tamamını ödeyen ev sahibi, isterse bunu önceki ev sahibinden talep edebiliyor. Apartmanda bulunan tüm kat malikleri bu ödemeyi eşit olarak yapabiliyor. Kapıcının hizmetlerinden yararlanmadığını iddia edip bu ödemeden kaçamıyor. Kiracıların kıdem tazminatı ödemesinde hiçbir sorumluluğu olmuyor. Ancak ev sahibi ödeme yapmak istemezse kiracı, kira bedeli kadar bedeli kiracı ödeyip bunu kiradan düşme hakkına sahip oluyor.
 


Geri Dön