19 / 04 / 2024

Kar Group'tan 10 milyon TL'lik yenileme yatırımı!

Kar Group'tan 10 milyon TL'lik yenileme yatırımı!

Kar Group, 2019 yılı için planladığı yatırımları hayata geçiriyor. Bu kapsamda yapılan 10 milyon TL'lik yatırımla Karbeton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi hem teknolojik olarak yenilendi hem de daha çevreci bir yapıya kavuştu.



Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinin tüm ihtiyaçlarına yanıt veren Kar Group, 2019 yılı için planladığı yatırımları hayata geçiriyor. Kar Group, Kar beton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi'nin yenileme yatırımını tamamlayarak faaliyete açtı. Türkiye'nin yerin altındaki tamamı kapalı stoklu ilk beton santrali olma özelliği taşıyan tesis, aynı zamanda daha önce Yalova'da tamamlanan ve bu alanda ödül de kazanan başka bir tesisin ardından çevreye duyarlı ikinci tesis olarak hayata geçirildi.

Karbeton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi'nin 10 milyon TL'lik bir yatırımla yenilendiğini dile getiren Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, revizyonun ardından tesise yapılan yatırımlar hem teknolojik olarak yenilendi hem de hazır beton üretim kapasitesi arttı. Yatırımla ilgili bilgi veren Üçüncü "Sancaktepe tesisimizde bulunan iki beton santrali de arıtma sistemi, tamamı kapalı stok alanı, toz salınımı engelleyen filtre sistemi ve geniş yeşil alan planlamasıyla hayata geçirildi. Biz grup olarak yeşil ve çevre konusuna büyük önem veriyoruz ve tüm yatırımlarımızı bu kriterlerimiz doğrultusunda planlayarak hayata geçiriyoruz. Bu tesisimiz de diğerlerinde olduğu gibi hava kalitesinin korunması, gürültü, atık su kontrolü, akaryakıt, yağ ve kimyasal madde yönetimi, katı atık yönetimi ve trafik yönetimi gibi ayrıntılı çevre kontrolü unsurları göz önünde tutularak planlandı" diye açıklama yaptı. 

Karbeton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi, İstanbul'un tüm Anadolu Yakası'na hizmet veriyor. Marmara Bölgesi'nde toplam 11 bölgede 14 beton santrali, 165 transmikser, 53 mobil, 8 adet sabit beton pompası ve 33 adet hidrolik dağıtıcı ile çalışmalarını sürdürüyor. Toplamda yıllık 2,5 milyon metreküp üretime sahip olan Kar Beton, 2 bin 750 metreküp saat kurulu kapasite ile faaliyetlerine devam ediyor.
 


Geri Dön