19 / 03 / 2024

Kar Group'tan yıl sonuna kadar 180 milyon liralık yatırım!

Kar Group'tan yıl sonuna kadar 180 milyon liralık yatırım!

Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde yatırımlar hayata geçiren Kar Group, yıl sonuna kadar toplam 180 milyon liralık yatırım planlıyor.



Kar Group, Pendik'te inşa ettiği Edonia Garden projesinde sona yaklaştı. Agrega, kireç, hazır beton, asfalt, prefabrik beton elemanları ve Karkim yapı kimyasalları üretimleri yapan şirket, yol müteahhitliği ve hafriyatçılık faaliyetleri de gerçekleştiyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Kar Yapı çatısı altında geçen yıl inşaat sektörüne adım atan şirket, İstanbul'daki ilk projesi Edonia Garden'i ödeme kolaylıkları sunuyor. 

Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, Elazığ OSB 5. bölgede 13 bin 200 metrekare alan içinde planlanan Karkim Yapı Kimyasalları fabrikasında yatırımın sonuna geldiklerini de belirterek şunları söyledi;

"Gelecek yıl itibarıyla üretime geçmeyi planladığımız fabrikamızın üretim gamında sıva yalıtımı, su yalıtımı, onarım ve güçlendirme, mastikler ve yardımcı ürünler, zemin uygulamaları, beton ve harç katkıları, restorasyon harçları olmak üzere 250'yi aşkın ürünümüz bulunuyor. Öte yandan Bursa'nın Kayapa bölgesinde çevreye duyarlı olarak hayata geçirdiğimiz agrega ve beton tesislerinin yatırımı ise 40 milyon TL'yi buldu. Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz'de benzer yatırımları hayata geçirmek üzere fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Yıl sonuna kadar grup olarak 180 milyon liralık yatırımı hayata geçirmiş olacağız." dedi. 

Şenol Üçüncü, yap-sat olarak inşa ettikleri Edonia Garden projesinde kaba inşaatı bitirdiklerini ve örnek daireyi de tamamladıklarını da söyledi. Edonia Garden'da fiyatlar peşin alımlarda 249 bin TL'den başlıyor. Projede 36 ay sıfır faizle ödemeler yapılabiliyor. Edonia Garden'da teslimler 2019'da yapılacak. 

Üçüncü, "Metrekare büyüklükleri brüt 62,49 metrekare ila 147,41 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden meydana gelen proje, geniş sosyal donatı ve spor alanlarına sahip bulunuyor." diye konuştu. 

Proje, Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne 1,5 kilometre, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 3 kilometre, 70 dönüm üzerine yeni yapılacak olan Gedik Üniversitesi kampüsüne 500 metre ve hızlı feribota ise 7 kilometre mesafede inşa ediliyor. 
 


Geri Dön