24 / 04 / 2024

Karabağlar'da plan değişikliğine tepki!

Karabağlar'da plan değişikliğine tepki!

Karabağlar Belediyesi meclis toplantısında Güzelyalı Mahallesi'ndeki bir arazinin 'Sosyal Tesis' alanından çıkartılarak 'Özel Sosyo Kültürel Tesis' alanı yapılmasına yönelik plan değişikliği CHP ile AK Parti arasında gerginliğe yol açtı.




Karabağlar Belediyesi meclis toplantısında Güzelyalı Mahallesi'ndeki bir arazinin 'Sosyal Tesis' alanından çıkartılarak 'Özel Sosyo Kültürel Tesis' alanı yapılmasına yönelik plan değişikliği CHP ile AK Parti arasında gerginliğe yol açtı.Söz konusu alanın ne amaçla kullanılacağının açıklanması gerektiğinin altını çizen Karabağlar Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Azad Fazla, "Ankara'da Danıştay 9. Dairesi'nin benzer konuyla ilgili aldığı karar var. Özel Sosyo Kültürel Tesis deniyor ancak buraya yurt mu yapılacak, kreş mi yapılacak bunun şuan açıklanması gerekiyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nde 1/5000'lik planı olmayan yerlere müsaade edilmeyeceği yönünde karar var. Karabağlar'ın da 1/5000'lik planı yok. Şimdi bu plan değişikliği Büyükşehir Belediyesi'nden geçerse çifte standart olmayacak mı?" dedi. 


Karabağlar Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Başkan Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleşti. Komisyondan gelen raporların görüşüldüğü sırada Güzelyalı Mahallesi 13681 ada, 2 parseldeki sosyal tesis alanının, yapılaşma koşulları değişmeden "Özel sosyo-kültürel tesis alanı olarak belirlenmesi ve plan değişikliği önerisi geldi. AK Partililerin ret oyuna karşılık plan değişikliği CHP'lilerin oy çokluğuyla kabul edildi. Oylama öncesi konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Azad Fazla, söz konusu alanın sosyal tesis alanı statüsünden çıkartılarak özel sosyo kültürel tesis yapılmasında olağan dışı bir durum olmadığını ancak neden kamuoyuna buraya ne yapılacağının açıklanmadığını sordu.


Ankara'da da benzer bir durumla ilgili Danıştay 9. Dairesi'nin belediye aleyhine karar aldığını hatırlatan Fazla, "Danıştay'ın bu tür yerlerin ne olacağının açıklanmasıyla ilgili kararı var. Şuan buraya ne yapılacağı gizleniyor. 600 metrekarelik alana müze ve tiyatro olmayacağına göre ne olacak? Yurt mu yoksa kreş mi yapılacak? Zaten kendi kararları var Büyükşehir Belediyesi'nde 1/5000'lik planları olmayan yerlere müsaade etmeyiz diye. Şimdi çark mı ediyorlar" diye konuştu. Toplantısında ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) cem evleri için aldığı kararda gündeme geldi. Karşıyaka ve Konak'ın ardından Karabağlar Belediyesi de diğer ibadethaneler gibi cem evlerine de eşit hizmet verilmesini kararlaştırdı. Oylama öncesi AK Parti Grup Sözcüsü Nazmi Kalyoncu, karara destek vereceklerini açıkladı.


Cem evlerine ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda her zaman AK Parti Grubu olarak destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurgulayan Kalyoncu, "Cem evleriyle camiyi birbirine rakip olarak görmememiz gerekir. Birbirlerinin alternatifi de değildir. Türkiye'mizin 21. yüzyılda çok daha hızlı bir şekilde geleceğe koşması için özgürlüklerin alabildiğince önünü açmamız gerekir fakat aynı zamanda toplumun yıllardır çözülemeyen önemli başlıklarını da kavga ettirmeden ve siyasete kurban etmeden çözmemiz gerektiğine inanıyorum. AK Parti olarak biz bu önergeye 'Evet' diyeceğiz ancak bu önergenin muhatabı TBMM'dir, belediyeler değildir. Eğer biz meselelerimizi siyasete kurban etmek istemiyorsak, eğer gerçekten cem evi ile camiyi kucak kucağa aynı atmosfer içerisinde görmek istiyorsak siyasetin dahil olmadığı bir platformda bu konuları çözmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi. 


Karabağlar Belediye meclis oturumunda ayrıca belediye şirketi KARBEL A.Ş.'ye 2015 yılı için idarenin kasasından 25 milyon lira para aktarılması kararı alındı. Yapılacak sermaye artırımı ile şirketin sermayesi 19 milyon 500 bin liradan34 milyon 500 bin liraya çıkartıldı.



Yeni Asır


Geri Dön