25 / 04 / 2024

Karabağlar'ın 5 yıllık planı hazır!

Karabağlar'ın 5 yıllık planı hazır!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu İzmir'in en seçkin ilçesi haline getirmek için stratejik plan hazırladık, hedefimiz önümüzdeki 5 yılda Karabağlar'ı çağdaş, modern, insanların rahat yaşayabilecek bir kent haline getirmek...




Başkan Selvitopu, Karabağlar'ı İzmir'in en seçkin ilçesi haline getirmek için stratejik plan hazırladıklarını, önümüzdeki 5 yılda Karabağlar'da yapılacak çalışmaları  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile planlayarak ilçeyi modem bir hale dönüştüreceklerini belirtti. 


Bir televizyon programına konuk olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Karabağlar'da yapmayı planladığı projeleri, kentsel dönüşüm çalışmalarını, mobilya sektörüyle ilgili çalışmaları, belediye yönetimindeki tasarruf uygulamalarını ve hakla olan iletişimini anlattı. 

Özellikle kentsel dönüşüm projesi konusunun konuşulduğu programda Başkan Selvitopu dönüşümün nasıl olması gerektiğine değindi. 


Kişilerin hak ve menfaati Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanlarının bulunduğu ilçenin Karabağlar olduğunu, dönüşümde insanların hak ve menfaatlerinin korunması ve yerinde dönüşümün esas alınması gerektiğini belirten Selvitopu "Kentsel dönüşümün kapsadığı en büyük ilçelerden birisi Karabağlar. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm ilan ettiği rakamlara göre, 540 hektarlık bir alanda dönüşüm çalışması yapılacak. Bu alan 13 mahalleyi içeriyor. Bu alanlarda sadece fiziki değil, sosyal bir dönüşüm de gerçekleştirilecek. 


Sektör gelişecek Başkan Selvitopu, Karabağlar'da önemli ticaret kollarından mobilyaalarla ilgili çalışmalarının olduğunu da belirterek ilçede mobilyacılık sektörünün gelişimine katkı koyacaklarını da vurguladı ve sektöre ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Karabağlar için mobilya sektörü çok önemli. Bu durumda bizim sektöre duyarsız kalmamız düşünülemez. İzmir Mobilyacılar Odası'na yaptığımız ziyaretlerde de görüştüğümüz üzere mobilyacıların iki temel sıkıntısı var; bunlardan ilki mobilya sanayi sitesi, diğeri ise lojistik destek. Belediye olarak mobilya sanayi sitesinin kurulmasıyla ilgili hem bizim hem de izmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı çalışmalar var. Site kurulmasıyla ilgili planlamalarımızı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de önererek site kurulmasına destek olacağız." 


Yenigün İzmir 


Geri Dön