25 / 04 / 2024

Karadeniz sahillerinde görülen kızıl tabaka şaşkınlık yaratıyor!

Karadeniz sahillerinde görülen kızıl tabaka şaşkınlık yaratıyor!

İki gün önce Zonguldak'ta görülen kızıl tabakanın benzeri bugün de Düzce'nin Akçakoca ilçesi sahilinde görüldü. Denizden dönen balıkçıların akşam saatlerinde teknelerini yanaştırdıkları sırada görülen kızıl tabaka şaşkınlığa yol açtı...




İki gün önce Zonguldak'ta görülen kızıl tabakanın benzeri bugün de Düzce'nin Akçakoca ilçesi sahilinde görüldü.


Denizden dönen balıkçıların akşam saatlerinde teknelerini yanaştırdıkları sırada görülen kızıl tabaka şaşkınlığa yol açtı.


Konu hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, tabakanın ani ısı değişimlerinden kaynaklandığını düşündüklerini belirtti.


Daha önce de denizde bu tür olaylarla karşılaşıldığını fakat bu kadar belirgin olmadığını dile getiren Albayrak, şöyle konuştu:


" Böyle bir durumla daha önce de karşılaşmıştık ve bize ani hava değişimlerinden kaynaklandığı söylenmişti. Bu da ona benzer diye düşünüyorum. Kış mevsiminde hiç olmayan bir kuraklık yaşıyor ve inanılmaz bir sıcaklık yaşıyoruz. Kış mevsiminde böyle bir sıcaklık görmedik. Ani ısı değişimi nedeniyle, deniz altındaki bitkilerin bakterileri bıraktığını düşünüyorum. Başka nedenlerle böyle bir şey olacağını tahmin etmiyoruz. Tehlikeli bir şey olacağını düşünmüyorum. Sonuçları bekleyip göreceğiz."


Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş ise konu hakkında net olarak bir şey söylemenin mümkün olmadığı, kirlilikten ziyade daha çok canlı bir oluşum gibi göründüğü ve alınan numunelerin sonuçlarını kendilerinin de merakla beklediklerini söyledi.


Kızıl tabakanın, yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda olduğu belirtildi.



AA


Geri Dön