19 / 04 / 2024

Karaman Piri Reis Vadisi projesinde çalışmalar başladı!

Karaman Piri Reis Vadisi projesinde çalışmalar başladı!

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, görevdeki bir yıllık sürede yapılan çalışmaları değerlendirdi. Çalışkan, Karaman'ın en prestijli projelerinden olan Piri Reis Vadisi projesinde ilk etap çalışmalarının başladığını belirtti.



Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın yanı sıra AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ile bazı belediye meclis üyeleri katıldı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Vatandaşlarımızın bizlere olan inancını ve desteğini asla boşa çıkarmadık. Belediye olarak gerek kamu yatırımlarının gerekse belediye hizmetlerinin hayata geçirilmesi için bütün kamu kurumlarımızla, bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, esnafımızla, vatandaşlarımızla hep birlikte omuz omuza vererek bu kadim şehri en iyi seviyelere getirme gayretindeyiz. Millete hizmet adına çıktığımız bu yolda her zaman diyoruz ki "Durmak Yok Hizmete Devam" dedi. 


PİRİ REİS VADİSİ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI


ÇALIŞKAN, projesi Karaman Belediyesi tarafından hazırlanan ve  TOKİ  tarafından 20 Ocak'ta ihalesi gerçekleştirilen, Karaman'ın en prestijli projelerinden olan Piri Reis Vadisi projesinde ilk etap çalışmalarının başladığını belirterek tarihi Karaman Kalesi ve Aktekke Cami arasındaki meydan düzenlemesi kapsamında bütün tarihi dokunun korunacağını ifade etti. 


YENİ ÇEVRE YOLU KARAM AN'A HAYAT VERECEK 


YENİ çevre yolunun Karaman'a hayat vereceğini belirten Çalışkan, "Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çevre yolu projesi sayesinde 11 kilometrelik çevre yolu temeli geçtiğimiz yılın Eylül ayında atıldı. Konya-Karaman girişinden başlayarak sırası ile Mut Kavşağı, Urgan, Ereğli yolu ve tekrar Konya-Karaman girişine bağlanacak olan çevre yolu Karaman'ı tamamen çevreleyecek. Modern kavşaklara ve viyadüklere sahip olan yeni çevre yolunun hizmete girmesi ile Karaman ulaşım konusunda adeta çağ atlayacak" diye konuştu. 


TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR PARKTNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI 


HAKKI Teke Hoşgörü Ormanı yapılan protokolle belediyeye devredildiğini ifade eden Çalışkan, "Türk Dünyası Kültür Parkı'nda çalışmalar başladı. Park içerisinde suni gölet, yürüyüş yolları, kamelyalar, piknik alanları, seyir terasları, çocuk oyun grupları kafeteryalar spor alanları bulunacak. Parkın bir kısmı bu yıl içerisinde vatandaşların hizmetine açılacak" dedi. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön