19 / 04 / 2024

Karasu Limanı'nın inşaatı Ağustos'ta başlayacak!

Karasu Limanı'nın inşaatı Ağustos'ta başlayacak!

Ulaştırma Bakanlığı 13’ncü Bölge Müdürlüğü Kontrol Amiri Erdem Öncebe, İl Koordinasyon Kurulu’nda, Karasu Liman inşaatının Ağustos ayında başlayacağını ve yıl sonuna kadar biteceğini söyledi.



Ulaştırma Bakanlığı 13’ncü Bölge Müdürlüğü Kontrol Amiri Erdem Öncebe, İl Koordinasyon Kurulu’nda, Karasu Liman inşaatının Ağustos ayında başlayacağını ve yılsonuna kadar biteceğini söyledi.


YÜZDE 8 ARTIŞ

Vali Hüseyin Avni Coş’un programından dolayı katılamadığı ve Vali Yardımcısı Mehmet Ünal’ın başkanlık ettiği İl Koordinasyon Kurulu, Valilik Kampüsünde yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, 2015 yılı yatırımlarının toplam proje tutarının 5 milyar 529 milyon lira olduğunu söyleyerek, “2014 yılı yatırımlarının proje tutarı ile karşılaştırıldığında yüzde 8’lik artış kaydedildi” dedi.


KARAYOLLARI

Sonrasında il koordinasyon kuruluna katılan yetkililer, sorumlu oldukları kurumlar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Recep Yener Birliker, karayollarının ilimiz için 2015 yılı ödeneğinin 110 milyon lira olduğunu belirterek, “Bu ödeneğin 51 milyon 814 bin lirası kullanıldı. Ballıkaya yolu ile ilgili ise yatay ve düşey planlar yapıldı, onaylandı ama henüz ihalesi yapılmadı” diye konuştu.


3 KÖYÜN SORUNU

Yener’in konuşmasını tamamlamasının ardından SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, söz konusu Ballıkaya Baraj havzasında 3 köyün havza dışına taşındığını ancak elektriklerinin olmadığını ifade ederek, “Karayolları tarafından orada ana hattın belirlenmesi ve yapılması lazım, yol güzergahının belirlenmesi lazım, enerji hattının yol güzergahına taşınması lazım, yoksa vatandaş ‘Bu çağda bize elektrik vermiyorlar’ der” ifadelerini kullandı.


KARASU LİMANI

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Recep Yener Birliker ise konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Sonrasında konuşan Devlet Su İşleri 3’ncü Bölge Müdürü Şeref Dağdelen, Ballıkaya Barajı’nın yüzde 32’sinin bittiğini ifade ederken, Ulaştırma Bakanlığı 13’ncü Bölge Müdürlüğü Kontrol Amiri Erdem Öncebe, Karasu liman inşaatının Ağustos ayında başlayacağını ve yılsonuna kadar biteceğini söyledi. 


Yeni Sakarya


Geri Dön