26 / 04 / 2024

Kardeşi olanlar dikkat! Herkes merak ediyordu, haklar belli oldu!

Kardeşi olanlar dikkat! Herkes merak ediyordu, haklar belli oldu!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde gayrimenkullerde bağış yapılmasını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta "Okuyucumun sormak istediği husus eskiden 'şufa hakkı' dediğimiz öncelikle alım hakkıdır" ifadelerini kullanarak başladı ve kanunda önalım hakkının şu şekilde tarif edildiğini belirtti:

"Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması halinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabilirler." 

Kardeşi olanlar dikkat! Herkes merak ediyordu, haklar belli oldu! 

Hissedarların birinin hissesini bir üçüncü kişiye satması durumunda şufa hakkının yani önalım hakkının kullanılabileceğine dikkat çeken Heper, "Bu devirler ortaklar arasında yapılırsa veya yakın akrabalar arasında bağış şeklinde devir yapılırsa önalım hakkı kullanılamıyor" ifadelerini kullandı ve kardeşler arasındaki bağışın bu maddeye dahil olmadığını belirtti. 

Heper, önalım hakkının kullanılması için bir üçüncü kişiye satışın gerekli olduğunu aktardı. "Okuyucumun kayınbiraderi hissesinin bir kısmını kardeşine bağışlayacağına göre önalım hakkı konusunda bir problem yaşamayacaklar. Ancak bu gayrimenkul bir tarla ise tarlaların belli parçalara ayrılmaması için hisse devri yapılmadığı haller vardır" açıklamasında bulunan Heper, tapu dairesinde inceleme yapılmasını tavsiye etti. 

LPG'ye 36 kuruş, motorine 1 lira 20 kuruş zam geldi! Litre fiyatları kaç TL? 26 Mayıs 2022 PO, BP, Total fiyat listesi

Ons altın 1845 dolar, gram atın 982 lira oldu! Altın uçuyor! Son dakika canlı altın fiyatları 26 Mayıs 2022...

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayarlarda yeni vergi zammı! Resmi gazetede yayımlandı! 26 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Geri Dön