20 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı'nın yapımına engel!

Karşıyaka Stadı'nın yapımına engel!

Göztepe ve Alsancak Stadları için yapılan müracaat Konak Belediyesi'nden sorunsuz olarak geçti. Ancak Karşıyaka Belediyesi, imar planlaması düzenleme müracatına meclise hiç taşımadan olumsuz görüş bildirdi.



Maddi darboğaz içinde olan ve kulübün kurtuluşu olarak görülen Karşıyaka Stadı'nın yapımı yılan hikayesine döndü. 2015 yılında temelleri atılan stat, daha sonra  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonrası yapımı durmuştu. Davanın düşmesinin ardından stat ihalesi iptal edildi. Geçtiğimiz ay yapımı için ön ihaleye çıkan Karşıyaka Yalı Stadı'nın önünde şimdi de başka bir engel çıktı. Spor İl Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda Karşıyaka Belediyesi ve Konak Belediyesi'ne Karşıyaka, Göztepe Alsancak Stat alanlarının imar planlaması düzenlemesi için müracaat bulundu. Göztepe ve Alsancak Stadları için yapılan müracaat Konak Belediyesi'nden sorunsuz olarak geçti. Ancak Karşıyaka Belediyesi, 30 Kasım 2016'da yapılan Spor İl Müdürlüğü'nün müracaatına olumsuz görüş bildirdi. Bu olumsuz görüş ile birlikte Karşıyaka Stadı'nın önüne yeni bir engel daha çıktı. Spor İl Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi'nin olumsuz görüşü sonrası dosyayı 13 Mart 2017'de Şehircilik ve Çevre Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlıkta üç stadın plancılığını yapan şirkete Karşıyaka Belediyesi'nin isteklerini göz önünde bulundurarak tekrar gözden geçirmesini talep etti. İşler de tam bu nokta da çıkmaza girdi. Çünkü Karşıyaka Stadı'nın tüm temel işlemleri tamamlandığı için Karşıyaka Belediyesi'nin teknik anlamda istediği arzuların olması imkansız konuma geldi. Plancı şirket bu süreçte kendilerinin elinin kolunun bağlı olduğunu bildirdi. Konak Belediyesi'nin iki stat için olumlu görüş bildirdiği imar planları düzenlemesinde, Karşıyaka Belediyesi'nin kendi meclisinde hiç görüşülmeden itiraz etmesi ise yeşil-kırmızılı taraftarların morallerini iyice bozdu. Karşıyaka Belediyesi'nin stat alanı imar planı düzenlemesine olumsuz görüş bildirmesi, ön ihalesi yapılmış ve önümüzdeki günlerde ihalesi yapılması beklenen stadın en az 4-5 ay daha geç bitmesine neden olacak.


İŞTE İTİRAZ NEDENLERİ

 Ambulans, itfaiye vb, acil durum servisleri ile çöp toplama aracı vb. kentsel hizmet araçlarının alana erişebilmesi için gereken ulaşım ağının yetersiz olduğu.


 Stadyum ve Sosyal Tesis kullanım kararlığının gerektirdiği otopark ihtiyacının nasıl karşılanacağının planda belirtilmemesi.


 Stadyum olarak belirlenen 26675 ada 11 parsel yapı yaklaşma mesafelerinin her cepheden 0 (sıfır) metre olarak belirlendiği, yapı yüksekliğinin planda belirtilmemiş olduğu ve vaziyet planının bulunmadığı dikkate alındığında parselde yapılacak stadyum projesinin çevredeki konut kullanıma ayrılmış yapı adalarında yaşayanlar için olumsuzluk yaratacağını.


 Plan değişiklik talebinizin eksik kısımlarının kurumunuzca giderilmesi durumunda söz konusu plan değişikliği talebinizi değerlendirilmek üzere belediye meclisimize iletilecektir.



Sabah


Geri Dön