20 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadyumu Belediye olanaklarıyla yapılacak!

Karşıyaka Stadyumu Belediye olanaklarıyla yapılacak!

Karşıyaka Spor Kulübü'nün Mavişehir'de stadyum yapmayı planladığı alanın sosyal donanım alanı olarak ayrıldığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, stadyumu  Belediye olanaklarıyla Örnekköyde yapacaklarını ifade etti



 İzmir'de Karşıyaka Spor Kulübü için yapılacak stadyum konusunda çıkan tartışma sürüyor. Karşıyaka Spor Kulübü'nün Mavişehir'de stadyum yapmayı planladığı 99.5 dönümlük alanın sosyal donanım alanı olarak ayrıldığını dile getiren  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkam Aziz Kocaoğlu, stadyumu Büyükşehir Belediyesi olanaklarıyla daha önce Örnekköyde planlandığı yerinde yapacaklarını ifade etti.
Düzenlediği basın toplantısında Mavişehir'in İzmir'deki imar yoğunluğu en yüksek bölgelerden biri olduğuna dikkat çeken Kocaoglu, TOKİ bir kamu kuruluşu olduğu için yoğunluk konusunda olabildiğine tolerans gösterildi. Stat için düşünülen sözkonusu alan da sosyal donaü alanı olarak ayrıldı. Fakat burası daha sonra bir özel şahısa satıldı. Bu alanlar yol, okul, yeşil alan gibi hangi konuda değerlendirilecekse o ilgili kamu kuruluşuna devredilecek alanlardır. Oysa bize getirilen proje teklifinde stadyum yanında özel sağlık tesisi, otel ve alışveriş merkezi de var. Burarım amacı doğrultusunda kullanılması gerekiyor" diye konuştu.
Konuyu şehircilik ve planlama ilkeleri açısından değerlendirdiğini vurgulayan Kocaoglu, "Biz emlak spekülatörü, gayri menkul şirketi değiliz. Bu kenti kalkındırmak için çalışıyoruz. Burada planlama tekniği problemli. Burasının amacı doğrultusunda kullanılması gerekir. Biz niye kent dönüşümü yapıyoruz. Eğer planlama yapmayacaksak, sosyal donatı alanı olmayacaksa Konak Meydanı'nı da pazarlayalım o zaman. Bu mudur şehirleşme Projeye karşı çıkmamızın özü belediyecilik anlayışımız" dedi. 2009 yılında kentin güney ve kuzey akslarına birer stadyum yapma sözü verdiğini hatırlatan Kocaoglu, "Güney aksı için Bucaspor'un projesini destekledik. Kuzey aksı için de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Futbol Federasyonu, Gençlik Spor Ge¬nel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Buna göre valiliğin gösterdiği Örnekkö/deki 40 dönüm arazi üzerine 15 bin kişi kapasiteli bir stadyum yapacaktık. 25 milyon dolara malolacak tesisi 15 milyonunu belediyemiz, 5'er milyon dolarlık kısmım da Futbol Federasyonu ile Gençlik Spor Müdürlüğü karşılayacakü. Fakat yine İzmir klasiği yaşandı ve öyle olsun böyle olsun derken proje başlamadı. Bu tartışmalar olmasıydı şimdi stat bitmişti. Şu an Gençlik Spor Müdürlüğü'ne ait olan bu arazide bizim proje çalışması yapmamız mümkün değil. Bu sıkınü aşılır aşılmaz burada 25 bin kişilikten az olmamak üzere, minimum UEFA standartlarında bir stat yapma sözünü veriyorum. Bunun bütün yükümlülüğünü üzerime alıyorum. Bugünden itibaren gerekli girişimlere başlayacağım. Bunu gelecek kuşaklara sağlıklı bir kent bırakmak için yapıyorum" açıklamasını yaptı.

Dünya


Geri Dön