29 / 03 / 2024

Karşıyaka Tramvayı'nın inşaatı tehlike saçıyor!

Karşıyaka Tramvayı'nın inşaatı tehlike saçıyor!

Konak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda ve Karşıyaka'da tramvay inşaatları sürerken, inşaatın Karşıyaka'daki Alaybey bölümü tehlike saçmaya başladı. Bölge halkı önlem alınmamasına tepki gösterdi.




Karşıyaka Tramvay hattı çalışmaları kapsamında iki çocuk parkının yanı başındaki açılan devasa çukurlar çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Vatandaşlar çocuklara bir zarar gelmeden önlem alınması gerektiğini söyledi.


Yeterli tedbir yok


Alaybey Muammer Aksoy Parkı'ndan Anayasa Meydanı'na kadar olan bölümde iki çocuk parkı bulunduğunu ve tramvay çalışmaları kapsamında hat döşeme işlemlerinin hemen bu parkların yanında yapıldığını aktaran mahalle sakinleri, hat döşeme çalışmalarının uzaması nedeni ile çocukların tehlike altında olduğunu iddia etti. Çocukların parka gitmek için yeteri kadar güvenlik tedbiri alınmayan söz konusu alandan geçtiklerini aktaran vatandaşlar, "Çocuklarımız ve biz, parka veya sahile ulaşmak için yer yer 1 metreye ulaşan çukurların üzerinden ve açıktaki demirlerin yanından geçmek zorunda kalıyoruz. Buradaki çalışmaların hızlı bir şekilde bitirilmesi gerekiyor. Çünkü burada 2 çocuk parkı var. Çocuklar sürekli hareketli ve tehlike altındalar. Parkların çevresi tehlike saçıyor. Çalışmaların hızlı bir şekilde bitirilmesimi istiyoruz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön