25 / 04 / 2024

Karşıyaka Yalı Stadı'nda imar sorunu çözülemedi!

Karşıyaka Yalı Stadı'nda imar sorunu çözülemedi!

Karşıyaka Yalı'ya inşa edilecek yeni 15 bin kişilik yeni stadyum için açılan iptal davası düşürülmüş ve imar planı isteği çevrilmişti. Peki, Karşıyaka Yalı Stadı'nda son durum ne?



Karşıyaka Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın stadyum imar planı istediğini meclise sokmadan geri göndermesinin ardından Yalı Stadı'nın kulübün geleceğinin tek kurtuluş yolu olduğuna inanan yeşil-kırmızılı taraftarlar, dün ilginç bir protesto ile isteklerini haykırdılar.  İnşaatı yarıda kalan Yalı Stadı'nda buluşan KSK taraftarları inşaatı sürekli durdurulan stat için yetkililere "Stadımızı istiyoruz" diye haykırdı..


Taraftarlar, tezahüratlarla hem takımları lehine hem de engelleme yaparak inşaatı durduran  İzmir  Büyükşehir Belediye ve Karşıyaka Belediyesi aleyhine sloganlar savurdular. Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ açıklamalırında şu görüşlere yer verdi: "Problemlerin biran önce çözülmesini istiyoruz. Taraftarımız ve bizler bu alanda maçlarımızı oynamayı hayal ediyoruz. Artık kişisel polimikler aşılmalı. Bu alan eskiden de stadyumdu şimdi yapılan projeler ile modern bir hale gelecek. Biz ve taraftarımız her zaman stadımızın buraya olması için mücadele edeceğiz" diye açıklamalarda bulundu. Yerel yönetimler tarafından açılan davalar sonucu inşaatı durdurulan stat için yeni ihale sürecine girilmişti. Ancak ihale, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen stat için imar planı düzenlemesi talebine, 'Yapı ve trafik yoğunluğu var' gerekçesiyle konuyu belediye meclisine bile getirmeden olumsuz yanıt vermişti.


Yeni Asır 



Geri Dön