23 / 04 / 2024

Kars'ta belediye yatırımlarına devam ediliyor!

Kars'ta belediye yatırımlarına devam ediliyor!

Kars Belediye Başkanlığı, 2013 yılı içerisinde toplam 21 kilometre sıcak asfalt, 12 kilometre kaldırım ve 25 bin metre kare kilit parke taş yol yapımı gerçekleştirdi.



Kars'ta yıllarca kangren olmuş kanalizasyon, içme suyu şebekesi ve yağmur suyu kanallarını girdiği yer altı çalışmalarında uzun vadede çözen belediye, 2013 yılında 21 kilometre sıcak asfalt, 12 kilometre kaldırım ve 25 bin metre kare kilit parke taş yol yapımı gerçekleştirdi. 


Göreve geldiği günden itibaren 'Kars'ın boş yere harcayacak parsı' yol mantığıyla yola çıkan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'lıları taş yollardan kurtarak sıcak asfaltla tanıştırdı. Kent merkezinin tamamına yakını 50 santim kazdırarak alt yapı sorunlarını çözdükten sonra sıcak asfaltı attıran Başkan Bozkuş, Kars'ın içme suyu ve alt yapı sorunlarını 2053 yılına kadar çözdü. 


Uzun vadede kalıcı ve doğru işler yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, özellikle Kars'ın giriş noktası olan ve Garnizon Şehitliği'nin bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'nin alt yapı sorunlarını çözdükten sonra sıcak asfaltına atmasıyla birlikte bu cadde üzerinde bulunan binlerce vatandaş oturdukları derme çatma gece kondu evlerini müteahhitlere vererek Cumhuriyet Caddesi üzerinde modern ve çok katlı binaların yükselmesine neden oldu. 


2013 inşaat sezonunda Kars'ın altını üstünü kazdıklarını ve kazma vurulmadık cadde ve sokak bırakmadıklarını ifade eden Başkan Nevzat Bozkuş, merkezi hükümet, AK Parti Milletvekilleri ve İl Teşkilatı'nın destekleriyle Kars'ı modern kentler arasına soktuklarını belirtti. 


Bozkuş; "Göreve geldiğimizde alt yapısı çömüş, üst yapısı iflas etmiş, bozuk yollarıyla, her gün kazılan caddeleriyle bir Kars aldık. Kısa sürede neler yapılabilir bunların hesabını yaptık. Biz 3 yıl yer altında çalıştık. Kars'ın alt yapısı iflas etmişti. Kanalizasyon, içme suyu şebekesi, yağmur suyu şebekesi, bunlara paralel TEDAŞ, TELEKOM ve KARGAZ'a da cadde ve sokaklarda alt yapı çalışmalarını tamamlattık. Ardından bütün caddeleri geçmişte olduğu gibi üst üste koyarak değil, kazarak sıcak asfalt yaptık. Kars giriş çıkışlarıyla kent görünümüne büründü. Sadece 2013 yılında 22 kilometre sıcak asfalt, 25 bin metrekare kilit parke taş yol, 12 kilometre kaldırım yaptık. Tabi bu çalışmaları malumunuz 8 ayı kış olan ve çok kısa 3 ay gibi bir yazı olan Kars'ta yaptık. Ve Kars'ın ileriye dönük sorunlarını çözdük" dedi. 


"KARS'TA SADECE YOL KALDIRIM VE ALT YAPIDA ÇALIŞMADIK" 

Kars'ta göreve geldiklerinde 21 projeden bahsettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, en önemli projelerinin vatandaşları doğdukları yerden başka yere taşımadan yerinde çözüm sloganıyla Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu vurguladı. Başkan Nevzat Bozkuş; "Kars'ta geçmişte vatandaşlar doğdukları yerden kilometrelerce uzağa yapılan konutlara yerleştirildi. 


Zaten dar gelirli olan vatandaşlarımızın çoğu evlerini satarak yeniden kent merkezine geldi. Tabi Kaleiçi, Sukapı ve Üçler Mahallelerimizden binlerce vatandaş Digor TOKİ'ye yerleştirildi. Bu mahallelerin bulunduğu Kazımpaşa Caddesi, Atatürk Caddesi ve Halitpaşa Caddesi üzerinde bulunan esnaf vatandaşlarımızda olumsuz etkilendi. 

Birçoğu işyerine kilit vurdu. Biz öyle yapmadık. Biz aynı mahallede yerinde çözüm ürettik. Ve Bugün Atatürk ve Bayrampaşa Mahallesi'nde TOKİ'ye yaptırdığımız konutlar kentin çehresini değiştirdi. Vatandaşlarımız doğdukları ve büyüdükleri, acı tatlı anıları olan mahallelerinde daha sağlıklı konutlarda yaşama imkanı buldu" diye konuştu. 


Yeni Kuşak Gazetesi


Geri Dön