26 / 04 / 2024

Kartal sahil hattı yapılan dev projelerle dikkat çekmeye başladı!

Kartal sahil hattı yapılan dev projelerle dikkat çekmeye başladı!

Kartal, son yıllarda gayrimenkul açısından büyük bir gelişim gösteriyor. Özellikle bölgedeki sanayi alanlarının dönüşmeye başlaması, hem arsa sıkıntısını sonlandırıyor hem de potansiyelden yararlanmak isteyen inşaat firmalarını bölgeye çekiyor...



Kartal’da E-5 çevresinde yoğunluk görülürken, sahil hattı da yeni projelerle dikkat çekmeye başladı. Kartal sahil hattı, boğaza eşdeğer olarak nitelendirilmeye başlandı.


Kartal, son yıllarda gayrimenkul açısından büyük bir gelişim gösteriyor. Özellikle bölgedeki sanayi alanlarının dönüşmeye başlaması, hem arsa sıkıntısını sonlandırıyor hem de potansiyelden yararlanmak isteyen inşaat firmalarını bölgeye çekiyor.


Kartal’da yapılan projelere ve son yapılan ihalelerde ödenen arsa değerlerine bakıldığında bölge merkez olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyor. Adalet Sarayı ve açılan metro hattı ile bölge çekim merkezi haline de geldi. Kartal, hem içerlerde gelişim gösterirken, sahil hattı da yapılan dev projelerle dikkat çekmeye başladı. Bölgede proje gerçekleştiren kuruluşlar Kartal sahili Boğaz hattıyla eşdeğer görüyor. Bölgedeki inşa edilen projeler de sadece konutla kalmıyor, ofis, otel, alışveriş merkezi gibi karma fonksiyonlarla projelendiriliyor.


İki yeni merkez


Kartal’da iki yeni merkez kurulması da planlanıyor. Kartal Belediyesi, ilçenin eski merkezini Barcelona’dan esinlenerek yeniden tasarlayacağı bir proje üzerinde çalışıyor. Kartal’ın ikinci merkezi ise Dap Yapı’nın inşa edeceği sahildeki İstanbul Marina projesi olarak planlanıyor. Birbirine uzaklığı bir kilometre olacak bu merkezler ile bölgenin yaşam kalitesinin arttırılması hedefleniyor. Yatay ama yoğun bir yapılaşma yerine dikey ve meydanları bulunan bir kent merkezinin hedeflendiği Kartal’da Barcelona’dan esinlenerek hazırlanan plan ilk etapta 25 dönümü kapsayacak.


Metro ve Adalet Sarayı


Kartal’daki sanayi alanlarının dönüşmesiyle, büyük arsaların geliştirilmeye müsait olması, ilçenin denize kıyısı olması ve manzarası konut, rezidans ve ofis projeleri için avantaj sağlıyor. Kartal’ın en önemli avantajı planlanan üst ölçekli yatırımların tamamlanmış olması olarak gösteriliyor. Faaliyete geçen Kadıköy-Kartal metrosu bölgede ulaşım açısından belli bir rahatlayı sağlarken, bölgeye ulaşımı da kolaylaştırdı. Ulaşım avantajı hem firmaları bölgeye çekerken, hem de fiyatların yüzde 30’a varan oranlarda artmasını sağladı. Ayrıca 2013 yılının başında faaliyete başlayan dünyanın en büyük adliye sarayı da bu bölgedeki hareketliliğin önemli nedenlerinden biri oldu.


Adliye, bölgedeki ticari gayrimekul gelişimini etkiledi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığı ve çevresindeki ticari gelişim, bankaların operasyon merkezlerinin bu bölgelere taşınması da bölgeye talebi etkiledi.


4+1’lerden oluşan butik proje


MESA’nın Kartal’da Kartall Mesa projesinin yanı sıra hayata geçirdiği butik proje Sahill Mesa, Kartal’ın en seçkin bölgesi olan Sahilyolu’nda panoramik manzaralı eşsiz bir konumda bulunuyor. Kentten uzaklaşmadan İstanbul’un tüm güzelliklerini yaşamayı vaat eden projede, sadece 17 ailenin sahip olabileceği, 4+1 daireler olarak tasarlandı. Sahill Mesa’da, geniş alanlarda, konforlu yaşamları, kalite ile buluşturan çözümler üretildi. Her katta tek konutun bulunduğu Sahill Mesa’da, daire sakinleri için özel bir yaşam alanı oluşturulurken, sosyal yaşamın sağladığı ayrıcalıklar ve olanaklar da göz ardı edilmiyor. Deniz ve adaların büyüleyici güzelliğini kaçırmamak için boydan boya camla kaplanan Sahill Mesa, banyoda bile güneş alıyor.


Projenin yarısını yeşile ayırdı


KARTAL sahil bandına 300 metre mesafede yer alan Residence Eagle projesi, Selimoğlu Group imzasıyla hayata geçiyor. İnşaatı devam eden proje, 20 milyon liralık yatırım değeriyle hayata geçiyor. 17 bin 365 metrekare inşaat alanına sahip projede 134 konut ve 10 ticari ünite bulunuyor. 4 bin 193 metrekare arsa üzerinde yükselen Residence Eagle’ın 2 bin 700 metrekaresi peyzaja ayrıldı. 2014’ün sonunda Marmaray’ın devamı niteliğinde oluşturulacak Ayrılık Çeşme - Pendik hattı istasyonuna 2 dakika mesafede konumlanan proje, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 10 dakika mesafede bulunuyor. Projede büyüklükleri 52 ile 130 metrekare arasında değişen daireler; stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 tiplerinde oluşturuluyor.



Meltem Kara/ Vatan Gazetesi 


Geri Dön