18 / 04 / 2024

Kartal'da emlak fiyatları son 5 yılda 3 kat arttı!

Kartal'da emlak fiyatları son 5 yılda 3 kat arttı!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Kartal son zamanlarda yapılan ulaşım projeleriyle ön plana çıktı. Kentsel dönüşümün de etkisiyle bölgede 40 bin yeni konut yapıldı. 



Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre  ulaşım projeleriyle ön plana çıkan Kartal'a son 4 yılda 20 milyar dolarlık yatırım yapıldı. 


İstanbul Anadolu Yakası'nda gayrimenkul yatırımları da her geçen gün artmaya devam ediyor. Kadıköy, Kartal, Maltepe ve Ümraniye gelişirken en büyük payı Kartal alıyor. Bölgede yoğun şekilde konut projeleri gözlenleniyor. 

 

Kartal'dan Maltepe'ye kadar uzanan 70'e yakın proje planlanıyor. Kartal'da bölgeye yapılan kamu yatırımları, Kartal-Kadıköy metrosu gibi ulaşım projeleri ve kentsel dönüşüm son 3 yılda  bölgenin değerlenmesine katkı sağladı. 


40 bin yeni konut


Endeksa verilerine göre değerlenen sahil hattı ile Kartal'da konut satış fiyatları 3 bin 500 lirayı geçti. 

 
EVA Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, Dap Yapı, DKY, Mesa, Soyak, Teknik Yapı, Ege Yapı, Emay İnşaat, İş GYO gibi sektörün temsilcileri bölgeye yatırımlarına devam ediyorlar.

 

‘2. Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım’ zirvesinde paylaşılan bilgilere göre, 4 yılda Kartal'da 20 milyar dolar civarında yatırım gerçekleştirildi. Emlak fiyatlarının 5 yılda 3 kat artış gösterdiği Kartal’da yerli ve yabancı firmaların ilgisi sürüyor. 


45 bin kişinin yaşadığı bölgede binalar yenilenmesi amacıyla yıkıldı. Kartal'da 40 bine yakın yeni konut hayata geçirildi. yaklaşık 150 projede çalışmalar devam ediyor. 

  

Neden Kartal?

Zirvede düzenlenen ‘Neden Kartal’ paneline katılan sektör temsilcileri, Kartal’ın potansiyelini şöyle anlattı: “Kartal’ı Kartal yapan uzun sahil şeridi, Aydos Ormanları, coğrafi konumu, finans merkezi ve kamu yatırımlarına olan yakınlığı, manzarası ve yerel yönetimin özellikle 2009 sonrası yatırımcı dostu yaklaşımı bölgeyi daha da değerli kılıyor. Bu yaklaşım sadece gayrimenkul yatırımı yaptırmak üzere değil sanatsal ve kültürel bakış açısıyla pek çok konuyu da içine alıyor. Öte yandan kamunun gerçekleştirdiği Osmangazi Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, 3. köprü gibi yatırımlarla Kartal, kendi içinde bir başkent haline geldi. Kamunun yatırımlarının hayata geçmesi, yerel yönetimin gerçekleştirdiği çalışmalar, Kartal’ın sahip olduğu köklü geçmişi, koruduğu değerler ve coğrafi konumu, yatırımcıların kaliteli ve estetik projeleriyle Kartal önümüzdeki 5 yıl içinde İstanbul’un en önde gelen 3 ilçesinden biri olacak.”


 


Geri Dön