25 / 04 / 2024

Kartepe teleferik projesi onaylandı!

Kartepe teleferik projesi onaylandı!

Kartepe Belediyesi'ne ait teleferik projesi için imar planı değişikliğiyle ilgili raporu oybirliğiyle onaylandı. İhale sürecine girilen teleferik projesinin tamamlanmasının ardından ziyaretçilerine seyir zevki yüksek bir teleferik yolculuğu sunacak.



İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Kartepe Belediyesi'ne ait Teleferik Projesi için imar planı değişikliğiyle ilgili raporu oybirliğiyle Büyükşehir Meclisi'nde kabul edildi. 50 yıllık hayal olarak nitelendirilen projenin İlk etabında Derbent Mahallesi'nin üzerinde, çok güzel bir alanda Körfez ve Sapanca Gölü manzaralı yerde 5 yıldızlı bir otel ile teleferiğin ilk ayağı kurulacak. İnsanlar, oradan yaklaşık 4,7 kilometrelik teleferik hattıyla Kartepe'nin zirvesindeki Kuzuyayla'ya gidebilecek. Seka Kampı'ndan başlayıp, Sapanca Gölü üzerinden geçerek Derbent'e uzanan ikinci etabımız ise 4,5 kilometre uzunluğunda olacak. Teleferik hattındaki kabinlerin 7-8 kişilik olacağı belirtildi. 


2017'nin baharında ilk kazma vurulur. Allah'ın izniyle bu dönem 1,5 yıllık süreç sonrasında, olağan üstü bir durum olmadığı sürece Kartepe 'yi ziyaret eden turistler, ilçemizin güzelliklerini teleferikle 4550 yıllık hayali yaşayarak kullanacaklar. Yap-işletdevret modeli ile yapılacak olan proje yatırımcıların yaklaşık maliyet hesaplarından çıkarttıklarına göre sadece bir etabın maliyeti 7-8 milyon avro civarında ama bunun yanında yapılacak otel gibi tesislerle 10-15 milyon avroyu bulacağı öğrenildi. Projenin tamamlanmasının ardından öncelikle yakın illerden gelenler ve Arap turistler başta olmak üzere Kartepe'nin mevcut kapasitesinin 3-4 katı turist çekeceği tahmin ediliyor.


Kartepe Gazetesi


Geri Dön